Bericht van de Spaanse Guardia Civil op Twitter: ‘gedraag je als een dier in de natuur’

Bericht van de Spaanse Guardia Civil op Twitter: ‘gedraag je als een dier in de natuur’
Beeld: Guardia Civil / Twitter

Bericht van de Spaanse Guardia Civil op Twitter: ‘gedraag je als een dier in de natuur’

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse politiemacht Guardia Civil heeft via Twitter een leuk bericht gedeeld waar menig natuurliefhebber het alleen maar mee eens kan zijn. De agenten hebben een foto geplaatst van een simpel bord met daarop een nog simpelere tekst en het verzoek om je als een dier te gedragen in de natuur.

Het bericht is eigenlijk heel eenvoudig maar compleet waar en omschrijft niets minder dan dat dieren in bossen en natuurgebieden niet verontreinigen, de mens wel. Daarom wordt opgeroepen om zich als een dier te gedragen.

En los bosques y sierras los animales no ensucian, los hombres sí. Rogamos que se comporten como animales” ofwel “In bossen en berggebieden maken dieren niet vuil, mensen wel. We verzoeken u om zich als dieren te gedragen”.

Dat Twitterbericht heeft weer gezorgd voor veel andere berichten zoals: “Siempre lo he dicho. Los peores cerdos que te encuentras en el monte son de ciudad” ofwel “ De ergste varkens die je in de natuur tegenkomt komen uit de stad” of “Cuando estábamos en el estado de alarma y solo se podía pasear al perro, las calles estaban impolutas. Fue volver a salir la gente y las calles ya vuelven a estar asquerosas” ofwel “Toen er een staat van alarm was en je alleen de hond mocht uitlaten waren de stratens choon. Toen iedereen weer naar buiten mocht werden de straten weer verschrikkelijk vuil.

Er was echter ook kritiek omdat er “hombres” ofwel “mannen” wordt geschreven in plaats van “ser humanos” ofwel “mensen. De vraag was dan ook of alleen mannen vuil maken en vrouwen niet terwijl het soms vrouwen zijn die na hun behoefte zakdoekjes achterlaten in de natuur. 

We raden iedereen in Spanje aan om tijdens een wandeling in de natuur een plastic (of papieren) zakje mee te nemen en afval te verzamelen. Je zult versteld zijn van de hoeveelheid rotzooi wat je mee zult nemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.