Snelweg en trein verbinding tussen Madrid en Zaragoza afgesloten vanwege bosbrand

Snelweg en trein verbinding tussen Madrid en Zaragoza afgesloten vanwege bosbrand
Beeld: @CARTV / twitter

Snelweg en trein verbinding tussen Madrid en Zaragoza afgesloten vanwege bosbrand

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – De A-2 snelweg tussen Zaragoza en Madrid is afgesloten vanwege de nabijheid van de natuur- en bosbrand in Ateca in de provincie Zaragoza. Ook het treinverleer is stilgelegd al kunnen de AVE hogesnelheidstreinen weer rijden na een urenlange onderbrenking. Deze nieuwe brand heeft nu al meer dan 14.000 hectare natuur verwoest en 2.000 inwoners moesten hun huizen verlaten. Het is de zoveelste natuur- en bosbrand in Spanje op dit moment. (zie video onderaan)

Reizigers die over de weg van Barcelona en Catalonië naar Madrid over de A-2 snelweg rijden moeten er rekening mee houden dat op het moment van schrijven deze snelweg tussen Zaragoza en Madrid tussen de km 204 en 211 is gesloten vanwege de nabijheid van het vuur. 

Ook het reguliere treinverkeer is onderbroken vanwege het vuur en er rijden geen treinen. De hogesnelheidstreinen tussen Barcelona en Madrid kunnen echter wel weer rijden. Deze werd ter hoogte van Calatayud onderbroken vanwege het vuur.

Inmiddels heeft het vuur van deze zoveelste natuur- en bosbrand alweer 14.000 hectare natuur in de as gelegd en de vlammenzee is nog niet onder controle. Meer dan 2.000 inwoners van o.a. Villarroya de la Sierra, Torrijo de la Cañada, Contamina, Cetina en Embid de Ariza zijn geëvacueerd.

Spanje heeft op dit moment in praktisch het hele and te maken met tientallen grote en kleine natuur- en bosbranden. Tijdens de tweede hittegolf is meer dan 60.000 hectare natuur verwoest waarvan bijna 23.000 en Galicië en 20.000 in Zamora.

Ga naar de inhoud