Een dorp in Aragon voorziet binnenkort heel Spanje van anti-vliegen pistolen

Een dorp in Aragon voorziet binnenkort heel Spanje van anti-vliegen pistolen
Beeld: Aceros de Hispania / web

Een dorp in Aragon voorziet binnenkort heel Spanje van anti-vliegen pistolen

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Die vervelende vliegen kunnen het je in de zomer knap lastig maken. Maar wat als hen bestrijden iets leuk wordt? In het Spaanse Castelserás (Teruel, Aragón) ontwikkelde het bedrijf Aceros de Hispania een pistool dat van vliegen doden bijna een spelletje maakt.

De bedenker van het nieuwe gadget is Ricardo Lop, stichter en CEO van het bedrijf Aceros de Hispania. De man had zo een hekel aan vliegen dat hij zich het hoofd brak over een aangename manier om iets aan het probleem te doen. “Ik heb een hekel aan vliegen”, vertelt Lop. “Met de toenemende hittegolven is het elk jaar erger en je raakt het snel beu ze steeds van je bord weg te jagen. Ricardo Lop ontwikkelde daarom een pistool dat hij voor een slordige 58 euro verkoopt via zijn website.

Alles wat je hoeft te doen is de laadruimte van het pistool vullen met gewoon fijn zout zoals keukenzout. Vervolgens haal je de veiligheidspin weg en schiet je van relatief dicht bij op de vlieg. Goed mikken is de boodschap. “Het zout gaat niet doorheen onze huid en tast meubels noch andere objecten aan”, vertelt Lop. “Bovendien werkt het niet op batterijen en zit er een vizier op het pistool.” Ook andere insecten met een zacht lichaam zoals muggen, spinnen, kakkerlakken of motten zijn een eenvoudige prooi.

De vlieg gaat niet altijd dood. Geen geplette vliegen tegen je vensters dus. Wel is de schok genoeg om het beest buiten strijd te halen. Bij Aceros de Hispania beweren ze dat hun pistool nu al “het geschenk van de zomer is”. Veel van de klanten zitten ondertussen al te wachten tot er meer vliegen binnen komen, zodat ze hun schot verder kunnen oefenen.

Aceros de Hispania werkt al 23 jaar voor de wereldmarkt vanuit een dorp van amper 700 inwoners. Het verdeelt messen, lepels, zwaarden en andere producten over meer dan 100 landen.

Ga naar de inhoud