skip to Main Content
Terreurgroep Catalonië had als eerste doelwit de Sagrada Familia in gedachte
Wikimedia

Terreurgroep Catalonië had als eerste doelwit de Sagrada Familia in gedachte

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De terroristen van de terreurgroep in Catalonië was waarschijnlijk van plan om met drie bestelbussen gevuld met explosieven veel schade aan te richten aan de Sagrada Familia in Barcelona. Dat plan kon niet doorgaan omdat bij het maken van explosieven in een woning in Alcanar, in het zuiden van Tarragona, iets fout is gegaan waardoor de woning ontplofte en er twee leden van de uit 12 personen bestaande terroristische groep om het leven kwamen. Als plan B kwam men met de Ramblas en Cambrils op de proppen.

De terroristische aanslag op de Ramblas van Barcelona was al erg genoeg met 14 doden en bijna 130 gewonden maar een aanslag met drie bestelbussen bij de Sagrada Familia had waarschijnlijk vele malen erger kunnen zijn. Gelukkig is dat duivelse plan van de IS terroristen mislukt doordat hun bommenfabriek in de gemeente Alcanar (Tarragona) ontplofte. In die woning heeft de politie inmiddels de resten van meer dan 100 butaan en propaan gasflessen gevonden en daarnaast TATP of Acetonperoxide, een zeer krachtige springstof die vaker is gebruikt door de Islamitische Staat (IS). De jihadisten noemen TATP dan ook “de moeder van Satan” vanwege het enorme verwoestende effect.

We kunnen dus van geluk spreken dat de IS terroristen onbekwaam waren en op verkeerde wijze om zijn gegaan met de explosieven en de ingrediënten waardoor de woning ontplofte. Noodgedwongen moest de groep jonge terroristen op zoek naar alternatieve manieren om aanslagen te plegen waarna men blijkbaar heeft besloten om met een van de drie gehuurde bestelbussen de Ramblas op te rijden om aanslagen zoals in Nice, Berlijn en Londen na te bootsen om zoveel mogelijk doden te veroorzaken. Andere leden van deze terreurgroep in Catalonië waren waarschijnlijk van plan om in de kustplaats Cambrils een aanslag te plegen wat deels lukte omdat er zes gewonden vielen en een vrouw overleed.

Op zaterdag heeft de Spaanse regering besloten het terreuralarm op niveau 4 te handhaven en niet te verhogen naar niveau 5. Daarnaast is er enige onenigheid tussen de Spaanse autoriteiten en de Catalaanse veiligheidsdiensten ontstaan omdat de Minister van Binnenlandse Zaken Zoido meldde dat de terreurgroep was ontmanteld. Volgens de Catalaanse politie en regionale regering in deze deelstaat is dat niet zo want men is nog altijd op zoek naar de dader van de dodelijke aanslag met de bestelbus op de Ramblas. Zolang als de 22-jarige Marokkaanse man Younes Abouyaacoub niet is gevonden is de groep van 12 terroristen nog niet verdwenen. De politie heeft de opdracht gekregen om te zoeken naar een witte Renault Kangoo waarmee de terrorist misschien naar Frankrijk is ontsnapt of dat nog wil proberen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. “Europa EU” heeft iedereen, uitgezonderd via de luchthavens, en dan nog, binnengelaten zonder meer. En ja, nu zitten we ermee.

 2. Vijf van die knakkers naar hun beloofde maagden gestuurd door de politie en nog eens drie met sneller dan het geluid ook naar hun maagdjes,een verschrikkelijker ramp is voorkomen,hebben die gasten dan toch gelijk: allah is groot !.Doet echter NIETS af aan aan het verlies van onschuldige levens en het verdriet daarmee aangericht.En ook nu weer doodse stilte van de kant van de “gematigde geloofsgenoten” Als we nu eens ophielden met politiek correct te zijn,hopelijk wordt dan de aanpak ter voorkoming wat strikter en forser aangepakt.

 3. Had dit moeten doorgaan brrrrrr, mag er niet aan denken, hoeveel doden zouden er dan geweest zijn?
  Ongelooflijk met welk gespuis we hier te doen hebben!!!!!
  Wat staat er ons nog allemaal te gebeuren?
  Als ik dat allemaal lees wordt het alsmaar erger en die waanzin stoppen lijkt mij heel moeilijk EN er komen er naar ik gelezen heb in allerlei kranten, vele duizenden terug!!
  Hoe gaan ze dit oplossen?
  De veiligheidsdiensten, politie, iedereen doet heel goed zijn werk maar het is verdomd moeilijk om alles te weten en te controleren want dit is niet mogelijk, ze doen meer dan hun best waarvoor dank.
  Ook hier waren er minderjarigen bij betrokken die geen strafblad hadden enz…sta er maar aan he…
  Om hopeloos van te worden!

  1. De oorzaak van de aanslagen ligt in de koranverzen.
   Moslims en islamitische terroristen hebben de koran en profeet Mohammed als inspiratiebron. Zolang de koran en de islam niet wordt aangepakt of verboden wordt het alleen maar erger.

  2. Wat kan de politie en veiligheidsdiensten als de politici niet de nodige beslissingen willen nemen.
   Het politiek correcte zal ons de das om doen. Het is zelfs zo erg dat terugkerende jihadis moeten geholpen worden !!! buiten houden volgens mij de enige zinnige maatregel. Zo lang dat iedereen zo maar Europa binnen wandelt zal deze horror doorgaan

   1. Eindelijk een reaktie die er toe doet! U slaat op de kop van de juiste nagel, Peter. Ik heb de koran en heb er dikwijls in gelezen: bijna elke vers loopt over van haat tegen “ongelovigen, honden, christenen de keel over” enz. Dit zijn géén fabels of leugens! De bijbel is ook in hetzelfde bedje ziek, ware het niet dat hier meer fabels in staan.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken