100 euro voor 7.000 kilo sinaasappels in Valencia

100 euro voor 7.000 kilo sinaasappels in Valencia
Beeld: Pixabay

100 euro voor 7.000 kilo sinaasappels in Valencia

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Zelfs niet in de allerslechtste campagnes van de sinaasappels in Valencia heeft deze landbouwer zo weinig voor zijn oranje fruit gekregen. De prijzen die de sinaasappel-boeren krijgen voor hun oogst is extreem laag want voor 7.872,5 kilo ‘naranjas’ krijgen ze dit jaar 118,41 euro, aldus Enrique Llopis een sinaasappel-teler uit het Valenciaanse Algemesí.

Volgens deze boer hebben we het over de sinaasappel variëteit Valencia Late die per 831 m2 tussen de 350 en 400 euro kosten heeft maar dit jaar slechts 118,41 euro heeft opgeleverd. 

Maar dit is niet de eerste keer dat de sinaasappel-telers lage prijzen ontvangen, dat gebeurde ook al eens in juli zoals hier te lezen is. Toen werd er voor 8.731 kilo sinaasappels slechts 27,90 euro betaalt wat tussen de 0,0126 en 0,0032 euro per kilo is. 

In dat geval hebben we het over sinaasappels van de derde categorie maar sinaasappels in de eerste categorie doen het soms niet veel beter met prijzen rond de 0,13 euro per kilo.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.