144 evacués bij natuurbrand Estepona aan de Costa del Sol (UPDATE)

Europa Press
Beeld: Europa Press

MÁLAGA – In Spanje zijn op het moment van schrijven meerdere natuur- en bosbranden actief zoals op Gran Canaria, in Guadalajara en bij Ávila. Sinds maandagmiddag woedt er ook een natuurbrand bij Estepona waarbij in eerste instantie 50 maar later 144 inwoners uit voorzorg geëvacueerd moesten worden. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan en hoeveel ha is verwoest. (UPDATE: er is een persoon aangehouden)

Er zijn meer dan 170 brandweerlieden op land en 22 blushelikopters en blusvliegtuigen bezig om de vlammenzee in het gebied dat bekend staat als Peñas Blancas in Estepona. Deze nieuwe brand ontstond maandagmiddag rond 13.20 uur toen de eerste melding binnenkwam. Rond 17 uur werd de brand als een ‘niveau 1’ betiteld en een half uur later werden 25 192 woningen ontruimd en moesten 50 144 inwoners in de regio El Padrón uit voorzorg geëvacueerd worden. (UPDATES)

De wind en de hoge temperaturen zorgen ervoor dat het vuur vrij om zich heen kan grijpen zonder dat de brandweer grip op de vlammenzee kan krijgen. Er zijn vijf brandweermannen die van het ambulancepersoneel medische assistentie hebben gekregen vanwege inademing van rook, kleine brandwonden en kneuzingen.

UPDATE: Op dinsdag werd bekend dat de politie de mogelijke veroorzaker van de natuur- en bosbrand heeft aangehouden. Het zou gaan om een persoon die met takken, vuur en rook bijen weg wilde jagen. Er is reeds meer dan 290 ha natuur verwoest.

Málaga Hoy
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
marc

Wij hebben de brand zien beginnen vanuit ons verblijf en dat was reeds in de voormiddag rond 11 uur.Tot op heden gaan de blussingswerken nog steeds door want de helikopters vliegen nog steeds heen en weer.Maar wij denken van hieruit gezien dat het meer na blussingen zijn om heropflakkering te voorkomen.Spijtige zaak dat de veroorzaker zo onverantwoordelijk te werk is gegaan zeker met deze droogte.WIE GAAT ER OPDRAAIEN VOOR DE KOSTEN ???

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.