144 evacués bij natuurbrand Estepona aan de Costa del Sol (UPDATE)

Europa Press
Beeld: Europa Press

144 evacués bij natuurbrand Estepona aan de Costa del Sol (UPDATE)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – In Spanje zijn op het moment van schrijven meerdere natuur- en bosbranden actief zoals op Gran Canaria, in Guadalajara en bij Ávila. Sinds maandagmiddag woedt er ook een natuurbrand bij Estepona waarbij in eerste instantie 50 maar later 144 inwoners uit voorzorg geëvacueerd moesten worden. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan en hoeveel ha is verwoest. (UPDATE: er is een persoon aangehouden)

Er zijn meer dan 170 brandweerlieden op land en 22 blushelikopters en blusvliegtuigen bezig om de vlammenzee in het gebied dat bekend staat als Peñas Blancas in Estepona. Deze nieuwe brand ontstond maandagmiddag rond 13.20 uur toen de eerste melding binnenkwam. Rond 17 uur werd de brand als een ‘niveau 1’ betiteld en een half uur later werden 25 192 woningen ontruimd en moesten 50 144 inwoners in de regio El Padrón uit voorzorg geëvacueerd worden. (UPDATES)

De wind en de hoge temperaturen zorgen ervoor dat het vuur vrij om zich heen kan grijpen zonder dat de brandweer grip op de vlammenzee kan krijgen. Er zijn vijf brandweermannen die van het ambulancepersoneel medische assistentie hebben gekregen vanwege inademing van rook, kleine brandwonden en kneuzingen.

UPDATE: Op dinsdag werd bekend dat de politie de mogelijke veroorzaker van de natuur- en bosbrand heeft aangehouden. Het zou gaan om een persoon die met takken, vuur en rook bijen weg wilde jagen. Er is reeds meer dan 290 ha natuur verwoest.

Málaga Hoy
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.