144 evacués bij natuurbrand Estepona aan de Costa del Sol (UPDATE)

Oeps ... foto ontbreekt!

144 evacués bij natuurbrand Estepona aan de Costa del Sol (UPDATE)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – In Spanje zijn op het moment van schrijven meerdere natuur- en bosbranden actief zoals op Gran Canaria, in Guadalajara en bij Ávila. Sinds maandagmiddag woedt er ook een natuurbrand bij Estepona waarbij in eerste instantie 50 maar later 144 inwoners uit voorzorg geëvacueerd moesten worden. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan en hoeveel ha is verwoest. (UPDATE: er is een persoon aangehouden)

Er zijn meer dan 170 brandweerlieden op land en 22 blushelikopters en blusvliegtuigen bezig om de vlammenzee in het gebied dat bekend staat als Peñas Blancas in Estepona. Deze nieuwe brand ontstond maandagmiddag rond 13.20 uur toen de eerste melding binnenkwam. Rond 17 uur werd de brand als een ‘niveau 1’ betiteld en een half uur later werden 25 192 woningen ontruimd en moesten 50 144 inwoners in de regio El Padrón uit voorzorg geëvacueerd worden. (UPDATES)

De wind en de hoge temperaturen zorgen ervoor dat het vuur vrij om zich heen kan grijpen zonder dat de brandweer grip op de vlammenzee kan krijgen. Er zijn vijf brandweermannen die van het ambulancepersoneel medische assistentie hebben gekregen vanwege inademing van rook, kleine brandwonden en kneuzingen.

UPDATE: Op dinsdag werd bekend dat de politie de mogelijke veroorzaker van de natuur- en bosbrand heeft aangehouden. Het zou gaan om een persoon die met takken, vuur en rook bijen weg wilde jagen. Er is reeds meer dan 290 ha natuur verwoest.

1eade1731c5d23645c02073c0ff190da
Málaga Hoy
Ga naar de inhoud