Benidorm wil geen toeristenbelasting

Benidorm wil geen toeristenbelasting
Beeld: Freepik

Benidorm wil geen toeristenbelasting

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Het is niet de eerste keer dat de badplaats Benidorm aangeeft geen voorstander te zijn van enige vorm van een belasting voor de toeristen. Ook dit keer heeft de gemeente aan de regioregering laten weten dat Benidorm geen toeristenbelasting of ecotaks wil. Recent is de discussie over een speciale belasting voor de bezoekers van de Valencia regio, waaronder dus ook de populaire Costa Blanca, weer opgelaaid.

Op dit moment worden er in Spanje slechts op twee plaatsen, te weten Catalonië en de Balearen eilanden, toeristenbelastingen of zoals men het op de Balearen noemt een ecotaks geheven. Maar ook in andere toeristische regio’s zoals de Valencia regio, Andalusië, Madrid en de Canarische Eilanden wordt regelmatig over een vorm van toeristenbelasting gediscussieerd.

In de Comunidad Valenciana ofwel de Valencia regio kwam de discussie recent weer op gang dankzij de politieke partijen Podemos en Compromis. Zij menen namelijk dat toeristenbelasting binnen Europa op heel veel plaatsen wordt toegepast en dat de bezoekers aan de Valencia regio daar waarschijnlijk ook geen problemen mee zouden hebben mits die belastingen ook gebruikt worden voor doeleinden waar de toeristen ook profijt van hebben.

Terwijl de coalitiepartner Compromis het over een toeristenbelasting heeft moet de regiopremier Ximo Puig voorlopig niets weten over een belasting voor toeristen. Voor de PSOE politicus heeft een toeristenbelasting geen voorrang en staat het ook helemaal niet op de politieke agenda.

Maar in andere regio’s zoals Catalonië waar sinds 2012 een toeristenbelasting gevraagd wordt aan alle toeristen (nationaal en internationaal) en op de Balearen eilanden waar men in 2016 begon met het vragen van een ecotaks, verloopt dat zonder problemen.

Het geld dat men in deze twee autonome regio’s ophaalt wordt daarna voor een groot deel verdeeld onder de gemeenten en eilanden waar deze het geld kunnen gebruiken om speciale projecten op te zetten of verbeteringen door te voeren waar uiteindelijk ook de toeristen profijt van hebben.

Wat vind jij, ben jij voorstander van een toeristenbelasting in Spanje?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.