Provincies Alicante en Valencia klaar voor de Ronde van Spanje

Provincies Alicante en Valencia klaar voor de Ronde van Spanje
Beeld: La Vuelta

Provincies Alicante en Valencia klaar voor de Ronde van Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De provincie Alicante is er klaar voor, de 74e editie van de Vuelta a España begint namelijk in deze provincie waar de bekende wielerronde 3 dagen zal blijven. Op vrijdag zullen in Moraira de deelnemende teams gepresenteerd worden waarna de La Vuelta op zaterdag 24 augustus van start gaat bij de roze gekleurde zoutmeren van Torrevieja. 

Na de 73e La Vuelta die in Málaga startte werd al bekend dat de 74e editie niet alleen in de provincie Alicante zou starten maar daar ook minimaal twee etappes zou blijven. Zo gezegd zo gedaan en dus begint op zaterdag 24 augustus de La Vuelta a España bij de Salinas de Torrevieja en zal deze eindigen op 15 september in het centrum van Madrid.

Voor de provincie Alicante is het de zesde keer dat de bekende Spaanse wielerronde daar vertrekt. De laatste keer was in Benidorm in 2011, 1964 en 1987 en in 1973 in Calpe en in 1977 in Dehesa de Campoamor in Orihuela-Costa.

Alicante

In de provincie Alicante zal er op zaterdag 24 augustus een ploegentijdrit (contrarreloj) plaatsvinden vanaf een zoutheuvel in de Salinas de Torrevieja richting Torrevieja (13,4 km). De eerste renner start om 18.56 uur en de finish van de laatste is naar verwachting rond 20.30 uur.

Op zondag 25 augustus zal de eerste etappe gereden worden op het parcours Benidorm-Calpe, in totaal 199,6 km door o.a. de heuvels/bergen in de omgeving zoals Confrides, el Alto de Benilloba en Puig Llorença (Cumbre del Sol). 

De wielrenners zullen rijden door: La Nucía, Polop, Callosa d’en Sarrià, Guadalest, Benimantell, Benifato, Confrides, Benasau, Benilloba, Alcoi, Cocentaina, Muro de Alcoy, L’Alqueria d’Asnar, Benimarfull, Planes, Almudaina, Benillup, Millena, Gorga, Quatretondeta, Facheca, Famorca, Castell de Castells, Benigembla, Alcalalí, Xaló, Llíber, Parcent, Senija, Benissa, El Poble Nou de Benitatxell en Teulada-Moraira. De race start om 12.20 uur en finisht naar verwachting rond 17.35 uur.

Op maandag 26 augustus begint het 188 km lange parcours tussen Ibi en Alicante met als aankomst ergens in de haven. Bij dit parcours zullen de wielrenners rijden door: Agost, Monforte del Cid, Aspe, Novelda, Monóvar, Petrer, Elda, Sax, Villena, Cañada, Biar, Onil, Castalla, Tibi, Xixona, Busot, El Campello, Mutxamel en Sant Joan d’Alacant. De race start om 12.53 uur en finisht naar verwachting rond 17.35 uur.

Valencia

Op dinsdag 27 augustus zal tijdens de 4e etappe gereden worden tussen Cullera waar de wielrenners 175,5 km verder in El Puig, beiden in de provincie Valencia eindigen. De wielrenners komen tijdens deze etappe o.a. door Favara, Llauri, Corbera, Alcira, Algemesi, Almussafes, Llombai, Real de Montroi, Montserrat, Villamarchante, Ribarroja de Turia, Betera, Serra, Torres Torres, Faura, Quart de les Valls en Puerto de Sagunto. De race start om 13.19 uur en finisht naar verwachting rond 17.35 uur.

Op woensdag 28 augustus verlaat de La Vuelta de provincie Valencia via L’Eliana op weg naar de sterrenwacht van Javalambre in de provincie Teruel (Aragon). Dit is een route van 170,7 km waar deze start om 12.51 uur en naar verwachting finisht rond 17.35 uur.

KIjk voor de rest van de etappes in Spanje op deze website. Bekijk hieronder de moderne muziekclip ter promotie van de start van de La Vuelta in Alicante.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.