3.000 vechtstieren uit protest geofferd in Valencia

3.000 vechtstieren uit protest geofferd in Valencia
Beeld: Pixabay

3.000 vechtstieren uit protest geofferd in Valencia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Om extra druk uit te oefenen hebben de veehouders die met name vechtstieren voor het stierenvechten en andere evenementen met stieren fokken dit jaar al ongeveer 3.000 ‘toros’ geofferd. De reden voor het doden van deze nobele dieren is dat het voor de veehouders en fokkers financieel niet meer haalbaar is om de stieren in leven te houden omdat er veel minder of geen evenementen met stieren plaats mogen vinden in de Valencia regio.

In een normale zomer vinden er in de Valencia regio zo’n 5.000 evenementen met stieren plaats in de maanden juli en augustus. Maar vanwege de corona-crisis gaan deze festiviteiten met stieren niet door waardoor er duizenden gefokte stieren niet gedood worden maar wel onderhouden moeten worden.

De fokkers of veehouders hebben daar zonder de inkomsten echter geen geld voor en klagen dat de regionale overheid van de Comunidad Valenciana hen niet of niet genoeg steunt. Volgens de sector zijn er dit jaar ongeveer 3.000 stieren om het leven gebracht en wordt er gedreigd om nog eens 6.000 van de 10.000 stieren te doden als er geen hulp komt.

De autonome regio heeft eerder beloofd de sector te helpen met zo’n 170.000 euro en 20.000 euro per veehouder maar tot nu toe is die belofte nog niet waargemaakt. Daarnaast vond er recent een vergadering plaats waarbij de vertegenwoordigers van de stierenfokkers kwaad wegliepen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.