Het Puerta del Sol plein in Madrid is voetgangersgebied geworden

Het Puerta del Sol plein in Madrid is voetgangersgebied geworden
Beeld: Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De gemeente Madrid heeft haast gemaakt en heeft voordat men van plan was in 2021 het emblematische middelpunt van de Spaanse hoofdstad en van het hele land voetgangersgebied te maken dit reeds op donderdag 20 augustus voor elkaar gekregen. Het zijn de corona-maatregelen zoals de social distance die er o.a. voor hebben gezorgd dat het meest centrale plein van Spanje alleen nog door voetgangers te gebruik is.

Het Puerta del Sol plein is autovrij geworden, dat wil zeggen dat de calle Mayor en de calle Alcalá, de Carrera de San Jerónimo, tussen het plaza de Canalejas en Puerta del Sol; tussen Espoz en Mina, tussen de calle de la Cruz en Carrera de San Jerónimo, en de calle de la Victoria, tussen Cruz en Carrera de San Jerónimo ‘zona peatonal’ is geworden. 

De ruim 7.000 bussen en taxi’s die dagelijks gebruik maakten van het plein en de daarbij horende straten moeten vanaf nu omrijden. Daardoor is met de extra 5.546 m2 voetgangerszone een grote autovrije open ruimte van 16.751 m2 ontstaan die onder andere gebruikt wordt bij de nieuwjaarsviering elk jaar.

Het autovrij maken van dit beroemde plein is eigenlijk fase 1 want in de volgende fasen moeten er meer veranderingen plaats gaan vinden. Zo worden de belangrijkste monumenten zoals de beelden van Mariblanca en die van de Oso y el Madroño (de beer) aan de noordkant van het plein geplaatst terwijl het beeld van Carlos III gedraaid wordt en richting oost-west geplaatst gaat worden zodat de gevel van de Real Casa de Correos meer opvalt. Aan beide uiteinden komende containers, kiosken, liften en uitgangen van de metro zodat het centrale plein leger wordt en er een groter plein ontstaat.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.