Vigo begonnen met voorbereidingen spectaculaire kerstverlichting (2020)

Vigo begonnen met voorbereidingen spectaculaire kerstverlichting
Beeld: Twitter

Vigo begonnen met voorbereidingen spectaculaire kerstverlichting (2020)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VIGO – In Spanje is de stad Vigo in Galicië in het noordwesten van Spanje uitgegroeid tot de kerststad bij uitstek. De huidige burgemeester heeft met enorme investeringen de laatste jaren ervoor gezorgd dat deze stad waar in de winter niemand naartoe ging nu een ‘ciudad de navidad’ is geworden vanwege de kerstverlichting en kerst activiteiten.

En om dit jaar in plaats van corona-ellende een beetje vreugde te geven heeft de altijd lachende burgemeester Abel Caballero besloten om Vigo opnieuw op de kerstkaart te plaatsen als de best verlichte stad van Spanje . Dit jaar zullen er meer dan tien miljoen ledlampen gebruikt worden, komen er 2.700 bogen met verlichting, 450 verlichte kerstbomen en worden er van de 1.700 straten die de stad heeft 334 versierd met verlichting. 

Naast al deze lichten komt er ook weer een 60 meter hoog reuzenrad (uiteraard verlicht met 200.000 LED’s) dat plaats biedt aan 192 personen in 48 gondels. Al deze kerstverlichting kost de stad volgens de gemeente 800.000 euro maar levert miljoenen euro’s op in de winkels, horeca en hotels waar op sommige plaatsen de reserveringen al binnenkomen.

Tijdens de kerst in 2019 kwamen er volgens de burgemeester meer dan 4 miljoen bezoekers naar Vigo, soms met de auto maar ook georganiseerd in bussen. Dit jaar zal de kerst echter wel anders worden met de corona-maatregelen en moet er hard gewerkt worden aan de social distance van 1,5 meter, iets wat haast onmogelijk lijkt als men de beelden van de afgelopen jaren ziet.

Op zich is de stad blij met deze investering en de inzet van de burgemeester om Vigo op de kerstkaart te plaatsen maar er is ook kritiek. Want de hele investering ligt tussen de 800.000 en 1 miljoen euro en veel tegenstanders menen dat dit geld beter gebruikt kan worden om mensen zonder werk en inkomen te helpen. Feit is echter dat de kerst in Vigo ook veel banen oplevert omdat er miljoenen mensen naar de stad komen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.