Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (22)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (22)
Beeld: Bodega de los Recuerdos

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (22)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video (onderaan artikel).

Deze keer een iets andere schrijfstijl vanuit Casa Rodriguillo, geschreven door het andere “Leeuwtje” Tom. Danielle is de hele week al ziek, zwak en misselijk. Waarschijnlijk een combinatie van hard en veel werken, het warme weer en toch ook wel wat stress over bepaalde zaken. De verbouwing begint zijn tol te eisen bij ons….

Laat ik het deze keer eens over onze winkel “La Bodega de los Recuerdos” hebben. Zoals jullie wellicht weten, betekent dit zoiets als “de bodega van de herinneringen”. Deze oude wijn bodega staat vol met oude (gebruiks) voorwerpen die men zich kan herinneren uit vervlogen tijden. Veel Spanjaarden komen langs om gewoon rond te kijken met hun opa en/of oma.

Veel mensen vragen zich af hoe wij aan al die spullen komen. Nou, veel spullen haal ik op bij particulieren waar een huis leeg moet vanwege verkoop. Ook bel ik wel eens aan bij huizen waarvan ik denk dat er wel wat interessants in de schuur zouden kunnen staan. Tegenwoordig komen er ook mensen langs die vragen of we spullen inkopen, ik vraag om een paar foto’s en een richtprijs te appen. In veel gevallen is de vraagprijs 2-3x te hoog. De verkoopprijs is dan dus niet realistisch, vooral bij wat oudere Spaanse mensen is dit vaak het geval omdat het item ook emotionele waarde heeft.

Af en toe kom ik iets tegen waarvan ik denk dat het bijzonder is en dan probeer ik het te verkopen via een veilingsite voor verzamelaars. Zo heb ik een keer zwaard gekocht en na onderzoek bleek deze door de Guardia Civil gebruikt te zijn in de Cubaanse oorlog. Ook een verzameling Kuifje sleutelhangers bleek heel interessant te zijn voor verzamelaars. Op dit moment staat er een oude barbierstoel, lood en loodzwaar van gietijzer, leer, hout en keramiek. En wat te denken van de mini “Harley Davidson”. Online worden ze voor veel geld verkocht, dus hoop ik hierop een mooie winst te kunnen maken zodat de rekeningen weer betaald kunnen worden.

Het runnen van deze winkel is echt een hobby van ons, Danielle vind het heerlijk om de winkel in te richten, en Tom houdt er van om spullen in te kopen en de verhalen achter de items te horen. Ik heb een rondleiding door de bodega gemaakt zodat jullie een indruk hebben wat we zoal verkopen. Veel klanten komen regelmatig langs om snuffelen, te kijken naar nieuw binnengekomen items en even lekker te kletsen. We zijn elk weekend open van 10:00 tot 14:00  zie ook: https://goo.gl/maps/CMyA9Xxqr5ouD9qz9 

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud