Málaga is op een na beste stad voor digitale nomaden

Málaga is op een na beste stad voor digitale nomaden
Beeld: via canva.com

Málaga is op een na beste stad voor digitale nomaden

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De digitale revolutie en de pandemie hebben de mogelijkheid gecreëerd om te leven en werken vanuit elke plek ter wereld. Dit heeft geleid tot een toename van het aantal digitale nomaden, mensen die hun werk online kunnen doen en daarom niet aan een specifieke locatie zijn gebonden. In Spanje gebeurt dat vooral in Málaga, Barcelona en Palma (Mallorca) volgens de Executive Nomad Index. 

Digitale nomaden zijn niet langer alleen een exclusieve groep van technici; ze komen uit alle sectoren en rangen. Dit is te zien aan de Executive Nomad Index, een ranglijst van de aantrekkelijkste steden ter wereld voor hooggekwalificeerde thuiswerkers. Málaga is een opmerkelijke nieuwkomer op deze lijst. De stad staat op de tweede plaats, na Dubai. Barcelona en Palma (Mallorca) zijn de andere Spaanse steden die in de lijst zijn opgenomen.

De komst van Google en andere grote bedrijven naar Málaga heeft de stad op de kaart gezet als een aantrekkelijke bestemming voor digitale nomaden. De stad biedt een combinatie van factoren die deze groep mensen aanspreekt, waaronder een aangenaam klimaat, lage kosten van levensonderhoud, een rijke cultuur en een sterke zakelijke omgeving.

Málaga wordt door het rapport geprezen als een belangrijke economische, culturele en toeristische bestemming. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met een aantal beroemde musea en een prachtig oud centrum. De komst van Google en andere grote bedrijven heeft Málaga een extra dimensie gegeven als een aantrekkelijke plek om te wonen en te werken. Málaga is een relatief betaalbare stad om te wonen en te werken. De prijzen van restaurants, huur en het uitgaansleven zijn lager dan in andere grote Europese steden. Daarnaast wordt de stad als veilig ervaren door de bewoners.

Málaga behaalde een tweede plaats in de Executive Nomad Index, slechts twee punten achter de nummer één, Dubai. De hoofdstad van de Costa del Sol scoorde hoog op kwaliteit van leven (10,38), internetsnelheid (8,06) en concurrentievermogen van luxe huurwoningen (5,26). De vliegverbindingen zijn iets minder goed (4,23), en het klimaat is (vreemd genoeg) gemiddeld (4,45).

Ga naar de inhoud