Search
menu
Search

Kort nieuws uit Spanje (13)

Oeps ... foto ontbreekt!

Kort nieuws uit Spanje (13)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.
Kort nieuws uit Spanje
123rf

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen.

Politie vindt bij ambtenaar in Granada 355 marihuana planten in huis

GRANADA – De Guardia Civil heeft bij een huiszoeking van een ambtenaar van de gemeente Pampaneira in de Alpujarra regio in de provincie Granada 355 marihuana planten aangetroffen. De honderden planten stonden in de tuin van de PSOE gemeentewerker van het toeristische bergdorp. De politie heeft de planten in beslag genomen terwijl de man in kwestie aangeklaagd wordt voor een misdaad tegen de volksgezondheid. De PSOE ambtenaar heeft zelf ontslag genomen en is vrijwillig uit de socialistische politieke partij gestapt.

Visit Benidorm reist naar Nederland voor de “50 plus beurs”

BENIDORM – Diverse medewerkers van de toeristische afdeling Visit Benidorm zijn naar  Nederland gereisd om deel te nemen aan de “50 plus beurs” die van 18 tot en met 23 september in Utrecht plaatsvindt. Benidorm is aanwezig om de badplaats te promoten bij de oudere actieve Nederlandse toerist. Elk jaar komen er rond de 100.000 bezoekers naar de beurs voor 50+ reizigers waaronder ook veel Benidorm en Costa Blanca gangers.

Madrid krijgt enorm Tokio-achtig zebrapad

MADRID – De gemeente Madrid heeft besloten om Tokio te kopiëren en in het centrum een gigantisch zebrapad aan te gaan leggen. De “paso de peatones” moet komen op de kruising tussen de Gran Vía, De los Reyes en Princesa bij de Plaza de España. Dit mega-zebrapad moet in 2019 werkelijkheid worden waarmee Madrid de primeur in Spanje heeft. Op deze grote “paso de peatones” kunnen de wandelaars vanuit diverse kanten de straten oversteken en alle kanten op lopen. Het moet om een zebrapad gaan in dezelfde stijl als die al jaren te vinden is in de Japanse wijk Shibuya in Tokio.

Caminito del Rey wil Werelderfgoed van de mensheid worden

MÁLAGA – In de provinciale Staten van Málaga is men met het proces begonnen om de Caminito del Rey tot Werelderfgoed van de mensheid van de UNESCO te laten verklaren. Het inmiddels beroemde en toeristische wandelpad heeft in slechts drie jaar tijd meer dan één miljoen bezoekers ontvangen.

Het doel is om naast de Dolmen van Antequera een tweede UNESCO monument te hebben in de provincie Málaga. Men hoopt alleen dat het proces van goedkeuring sneller zal verlopen als bij de Dólmenes de Antequera aangezien de aanvraag daarvoor in 1997 werd gedaan en men bijna 20 jaar moest wachten om in 2016 eindelijk tot Werelderfgoed aangenomen te worden. Wie weet is het dus in de toekomst mogelijk om over een UNESCO monument te lopen bij het bewandelen van de Caminito del Rey.

Steeds meer “niñofobia” in Spanje

MADRID – Er lijkt een nieuwe tendens te zijn wat betreft kinderen en vakantie of vrije tijdsbesteding. Waar restaurants, bars, campings en hotels op veel plaatsen kinderen met open armen ontvangen zijn er ook steeds meer plaatsen die bekend staan als “adult only”. Kinderen zijn daar dus niet welkom waardoor men in Spanje spreekt over een “niñofobia” ofwel een kinderen-fobie.

Er wordt steeds meer geklaagd door toeristen en klanten in restaurants over het geluidsoverlast van kinderen. Stelletjes, singles en ouderen vinden het steeds prettiger om in een omgeving te verblijven waar geen kinderen te zien en vooral te horen zijn. Overigens kiezen ook vaak ouders die zelf kinderen hebben (en alleen op vakantie gaan) ook vaak voor een kindervrije locatie voor een vakantie of romantisch etentje.

Er kan dus gesproken worden over een kinderen-fobie ofwel “niñofobia”. Op speciale websites is het mogelijk om reizen te boeken naar hotels waar kinderen niet zijn toegestaan. Het aanbod is bij sommigen van 100 hotels in 2012 gestegen naar meer dan 400 hotels in 2018.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?