skip to Main Content
Kort nieuws uit Spanje (13)
123rf

Kort nieuws uit Spanje (13)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Kort nieuws uit Spanje

123rf

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen.

Politie vindt bij ambtenaar in Granada 355 marihuana planten in huis

GRANADA – De Guardia Civil heeft bij een huiszoeking van een ambtenaar van de gemeente Pampaneira in de Alpujarra regio in de provincie Granada 355 marihuana planten aangetroffen. De honderden planten stonden in de tuin van de PSOE gemeentewerker van het toeristische bergdorp. De politie heeft de planten in beslag genomen terwijl de man in kwestie aangeklaagd wordt voor een misdaad tegen de volksgezondheid. De PSOE ambtenaar heeft zelf ontslag genomen en is vrijwillig uit de socialistische politieke partij gestapt.

Visit Benidorm reist naar Nederland voor de “50 plus beurs”

BENIDORM – Diverse medewerkers van de toeristische afdeling Visit Benidorm zijn naar  Nederland gereisd om deel te nemen aan de “50 plus beurs” die van 18 tot en met 23 september in Utrecht plaatsvindt. Benidorm is aanwezig om de badplaats te promoten bij de oudere actieve Nederlandse toerist. Elk jaar komen er rond de 100.000 bezoekers naar de beurs voor 50+ reizigers waaronder ook veel Benidorm en Costa Blanca gangers.

Madrid krijgt enorm Tokio-achtig zebrapad

MADRID – De gemeente Madrid heeft besloten om Tokio te kopiëren en in het centrum een gigantisch zebrapad aan te gaan leggen. De “paso de peatones” moet komen op de kruising tussen de Gran Vía, De los Reyes en Princesa bij de Plaza de España. Dit mega-zebrapad moet in 2019 werkelijkheid worden waarmee Madrid de primeur in Spanje heeft. Op deze grote “paso de peatones” kunnen de wandelaars vanuit diverse kanten de straten oversteken en alle kanten op lopen. Het moet om een zebrapad gaan in dezelfde stijl als die al jaren te vinden is in de Japanse wijk Shibuya in Tokio.

Caminito del Rey wil Werelderfgoed van de mensheid worden

MÁLAGA – In de provinciale Staten van Málaga is men met het proces begonnen om de Caminito del Rey tot Werelderfgoed van de mensheid van de UNESCO te laten verklaren. Het inmiddels beroemde en toeristische wandelpad heeft in slechts drie jaar tijd meer dan één miljoen bezoekers ontvangen.

Het doel is om naast de Dolmen van Antequera een tweede UNESCO monument te hebben in de provincie Málaga. Men hoopt alleen dat het proces van goedkeuring sneller zal verlopen als bij de Dólmenes de Antequera aangezien de aanvraag daarvoor in 1997 werd gedaan en men bijna 20 jaar moest wachten om in 2016 eindelijk tot Werelderfgoed aangenomen te worden. Wie weet is het dus in de toekomst mogelijk om over een UNESCO monument te lopen bij het bewandelen van de Caminito del Rey.

Steeds meer “niñofobia” in Spanje

MADRID – Er lijkt een nieuwe tendens te zijn wat betreft kinderen en vakantie of vrije tijdsbesteding. Waar restaurants, bars, campings en hotels op veel plaatsen kinderen met open armen ontvangen zijn er ook steeds meer plaatsen die bekend staan als “adult only”. Kinderen zijn daar dus niet welkom waardoor men in Spanje spreekt over een “niñofobia” ofwel een kinderen-fobie.

Er wordt steeds meer geklaagd door toeristen en klanten in restaurants over het geluidsoverlast van kinderen. Stelletjes, singles en ouderen vinden het steeds prettiger om in een omgeving te verblijven waar geen kinderen te zien en vooral te horen zijn. Overigens kiezen ook vaak ouders die zelf kinderen hebben (en alleen op vakantie gaan) ook vaak voor een kindervrije locatie voor een vakantie of romantisch etentje.

Er kan dus gesproken worden over een kinderen-fobie ofwel “niñofobia”. Op speciale websites is het mogelijk om reizen te boeken naar hotels waar kinderen niet zijn toegestaan. Het aanbod is bij sommigen van 100 hotels in 2012 gestegen naar meer dan 400 hotels in 2018.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Vinden jullie echt dat je het recht hebt om hun manier van leven te bekritiseren?
  Kinderen die te veel lawaai maken of te laat op zijn ? Klagen over de siësta ? Ik hoor in de winkel meermaals klagen dat ze het eten van nederland niet hebben.Zijn jullie zo stil in een restaurant.Kijk eerst eens in eigen boezem tenslotte is het hun land hun manier van leven.
  Niet de onze we zijn maar bezoekrers

 2. Ik ben onlangs nog een restaurant uitgevlucht vanwege de enorme klereherrie die de kinderen daar maakten. Een groep van drie echtparen met een stuk of 6, 7 kinderen hadden het hele restaurant overgenomen. Kinderen renden gillend langs de tafels en niemand deed wat. Dus ik kan die niñofobia goed begrijpen.

 3. Wij hebben ook kleine kinderen, en die zijn ook wel eens vervelend. Mijn dochterje die zit in de hoek als je die kwaad aankijkt dus dat wil ik niet altijd doen. Ik weet niet of een aantal hier kinderloos is of het al lang geleden is maar kinderen zijn geen mobieltjes die je even uitzet. Ik merk weinig van kinderfobie, meestal zijn restaurants lawaaierig door groepen eters, ook de betere, dus kinderen die herrie maken vallen niet zo op.
  En Spanje is kinderminded, bijvoorbeeld op de markt hier in Madrid als er een ontsnapt wordt die altijd gestopt door een oma of iemand anders. In Nederland is men meer opzichzelf, ook tov kinderen. Als iemand kindvrij wil eten of slapen, ze doen maar.

 4. wie wil er nu niet rustig aan tafel zitten,kinderen zijn geen probleem als ze bij de ouders aan tafel blijven zitten en niet krijsen enz is een kwestie van opvoeden ,als ze zich pijn gedaan hebben is een ander kwestie ,ook met dansen in een hotel op de grond liggen enz dus ouders probeer ze dat bij te brengen dan is alles oke

 5. Tja, in Spanje is de cultuur nu eenmaal zo dat kinderen overal mee naar toe gaan.
  Ze lopen tot laat in de avond nog buiten, op terrassen en in restaurants.
  In Nederland zie je dat veel minder, ga je daar in de avond eten, dan kijken ze vreemd op als je kinderen mee hebt.
  Misschien voor veel horeca een gouden kans?
  Zorg voor kinderopvang bij je gelegenheid, apart van de ouders en de eetzaal of terras.
  Dan is het voor iedereen een mooi uitje, voor de ouders, de kinderen en de andere klanten.
  Zo maar een idee, in gelegenheden waar dat zo is, is het altijd enorm druk.
  Het kost een extra investering voor de ondernemer en de onderneming zal aan een aantal regels moeten voldoen, maar dat verdienen ze bijzonder snel terug.

 6. Die niñofobia is dan de schuld van de ouders zelf. Maak het zelf vaak mee: zit je net lekker rustig op een leuke plek , komt er weer zo’n krijskind naast je. En de ouders? Die doen niks!
  Want het lijken wel prinsjes , zoals ze behandeld worden.
  Daar ben je natuurlijk wel een keer klaar mee en ik kan het dus goed begrijpen dat sommige horeca gelegenheden hier paal en perk aan stellen .

  1. Rob, weet je het dan nog steeds niet ? Kinderen mogen alles in Spanje, ze worden tot in hun nieren verwend met de duurste ijsjes, speelgoed en krijgen altijd hun zin van opa en oma.
   Ze doen maar.
   Je mag je als ouder afvragen of zo’n klein kind om 23.30 u ‘s avonds (en later) nog wel zou moeten rondbanjeren in de kroeg.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken