Internationale Netflix thrillerserie ‘Criminal’ ook in Spanje opgenomen

Oeps ... foto ontbreekt!

Internationale Netflix thrillerserie ‘Criminal’ ook in Spanje opgenomen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op vrijdag 20 september gaat er een nieuwe serie bij Netflix in première genaamd ‘Criminal’. Het gaat om een zeer bijzondere serie die werd opgenomen in vier verschillende Europese landen met lokale regisseurs en hoofdrolspelers. Naast afleveringen in Groot Brittannië, Duitsland en Frankrijk zijn er ook drie afleveringen te zien die zijn gemaakt in Spanje.

In totaal zijn er 12 afleveringen van 45 minuten die spannend genoeg zijn om het hele weekend aan bingewatching te doen. Er zijn drie afleveringen per land die geschreven en geregisseerd zijn door lokale filmmakers met hoofdrolspelers uit de deelnemende landen, te weten Spanje, Frankrijk, Duitsland en Groot Brittannië.  

De serie moet een intens kat-en-muisspel worden tussen detectives en de verdachten, waarin de verhoorkamers in de politiebureaus niet verlaten worden en er iedere aflevering een nieuwe verdachte is. Door deze stressvolle verhoren zullen de emoties iedere aflevering aan beide kanten van de tafel hoog oplopen. Criminal is opgenomen in de taal van het land waar gefilmd wordt wat een extra dimensie geeft aan de serie. 

Spanje

Per land wordt ook nog eens gebruik gemaakt van eigen talent als het gaat om de schrijvers, regisseurs en de hoofdrolspelers. In het geval van Spanje gaat het om vaste en per aflevering verschillende personages die vertolkt worden door Emma Suárez, Álvaro Cervantes, Jorge Bosch, José Ángel Egido en María Morales in het geval van de vaste personages en Carmen Machi, Inma Cuesta en Eduard Fernández in het geval van de ‘criminele’ wisselende personages of verdachten.

In het geval van de Spaanse criminelen gaat het om twee verdachten van moord en een verdachte van een drugsgerelateerde zaak die in de serie in een muis- en kattenspel in de verhoorkamer van een politiebureau via dialectiek en psychologie laten zien wie de slimste en mentaal de sterkste zijn.

Andere landen

Naast de drie afleveringen uit Spanje zijn er dus ook per andere deelnemende landen, te weten Groot Brittannië, Frankrijk en Duitsland, drie afleveringen. In het geval van Groot Brittannië zijn David Tennant, Hayley Atwell, Youssef Kerkour en Claire-Hope Ashitey in de criminele rollen te vinden en in de vaste rollen Katherine Kelly, Lee Ingleby, Nicholas Pinnock, Mark Stanley, Rochenda Sandall en Shubham Saraf.

In het geval van de Franse afleveringen zijn de criminele rollen weggelegd voor Nathalie Baye, Jérémie Renier en Sara Giraudeau met als de reguliere personages voor Margot Bancilhon, Laurent Lucas, Stéphane Jobert, Anne Azoulay en Mhamed Arezki.

In de Duitse afleveringen zijn de criminele rollen voor Nathalie Baye, Jérémie Renier en Sara Giraudeau terwijl Margot Bancilhon, Laurent Lucas, Stéphane Jobert, Anne Azoulay en Mhamed Arezki de vaste personages vertolken.

Criminal is vanaf 20 september te zien bij Netflix en het beloofd een spannende, verslavende en wellicht wel de beste serie van dit jaar te worden. Laat ons weten wat jouw mening is als je de serie hebt bekeken.

Ga naar de inhoud