Internationale Netflix thrillerserie ‘Criminal’ ook in Spanje opgenomen

Internationale Netflix thrillerserie ‘Criminal’ ook in Spanje opgenomen
Beeld: Netflix / Twitter

Internationale Netflix thrillerserie ‘Criminal’ ook in Spanje opgenomen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op vrijdag 20 september gaat er een nieuwe serie bij Netflix in première genaamd ‘Criminal’. Het gaat om een zeer bijzondere serie die werd opgenomen in vier verschillende Europese landen met lokale regisseurs en hoofdrolspelers. Naast afleveringen in Groot Brittannië, Duitsland en Frankrijk zijn er ook drie afleveringen te zien die zijn gemaakt in Spanje.

In totaal zijn er 12 afleveringen van 45 minuten die spannend genoeg zijn om het hele weekend aan bingewatching te doen. Er zijn drie afleveringen per land die geschreven en geregisseerd zijn door lokale filmmakers met hoofdrolspelers uit de deelnemende landen, te weten Spanje, Frankrijk, Duitsland en Groot Brittannië.  

De serie moet een intens kat-en-muisspel worden tussen detectives en de verdachten, waarin de verhoorkamers in de politiebureaus niet verlaten worden en er iedere aflevering een nieuwe verdachte is. Door deze stressvolle verhoren zullen de emoties iedere aflevering aan beide kanten van de tafel hoog oplopen. Criminal is opgenomen in de taal van het land waar gefilmd wordt wat een extra dimensie geeft aan de serie. 

Spanje

Per land wordt ook nog eens gebruik gemaakt van eigen talent als het gaat om de schrijvers, regisseurs en de hoofdrolspelers. In het geval van Spanje gaat het om vaste en per aflevering verschillende personages die vertolkt worden door Emma Suárez, Álvaro Cervantes, Jorge Bosch, José Ángel Egido en María Morales in het geval van de vaste personages en Carmen Machi, Inma Cuesta en Eduard Fernández in het geval van de ‘criminele’ wisselende personages of verdachten.

In het geval van de Spaanse criminelen gaat het om twee verdachten van moord en een verdachte van een drugsgerelateerde zaak die in de serie in een muis- en kattenspel in de verhoorkamer van een politiebureau via dialectiek en psychologie laten zien wie de slimste en mentaal de sterkste zijn.

Andere landen

Naast de drie afleveringen uit Spanje zijn er dus ook per andere deelnemende landen, te weten Groot Brittannië, Frankrijk en Duitsland, drie afleveringen. In het geval van Groot Brittannië zijn David Tennant, Hayley Atwell, Youssef Kerkour en Claire-Hope Ashitey in de criminele rollen te vinden en in de vaste rollen Katherine Kelly, Lee Ingleby, Nicholas Pinnock, Mark Stanley, Rochenda Sandall en Shubham Saraf.

In het geval van de Franse afleveringen zijn de criminele rollen weggelegd voor Nathalie Baye, Jérémie Renier en Sara Giraudeau met als de reguliere personages voor Margot Bancilhon, Laurent Lucas, Stéphane Jobert, Anne Azoulay en Mhamed Arezki.

In de Duitse afleveringen zijn de criminele rollen voor Nathalie Baye, Jérémie Renier en Sara Giraudeau terwijl Margot Bancilhon, Laurent Lucas, Stéphane Jobert, Anne Azoulay en Mhamed Arezki de vaste personages vertolken.

Criminal is vanaf 20 september te zien bij Netflix en het beloofd een spannende, verslavende en wellicht wel de beste serie van dit jaar te worden. Laat ons weten wat jouw mening is als je de serie hebt bekeken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.