Duizenden Madrilenen demonstreren tegen regiopremier en corona-maatregelen

Twitter
Beeld: Twitter

Duizenden Madrilenen demonstreren tegen regiopremier en corona-maatregelen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op zondag zijn duizenden inwoners van verschillende wijken in de hoofdstad van Spanje Madrid de straten opgegaan om te demonstreren tegen de door de regionale overheid genomen corona-maatregelen in verschillende wijken. Het gaat daarbij om een deel van de 37 wijken die in het zogenaamde ‘Madrid Sur’ gelegen zijn en waar de inwoners vanaf maandag de wijk niet meer mogen verlaten.

De demonstranten klagen niet over de maatregelen in het algemeen en men weet dat er iets gedaan moet worden om de besmettingen te stoppen maar het gaat om de vorm waarop. 

Daarbij wordt er geklaagd dat de autonome overheid achter de feiten aan loopt, dat er niet genoeg medisch personeel is en dat er een scheiding gecreëerd wordt in de lage- en middenklasse en de rijkere wijken van Madrid.

Vanaf maandag mogen zo’n 850.000 inwoners van wijken in het zuiden van Madrid zoals Carabanchel, Ciudad Lineal, Puente de Vallecas, Usera, Villaverde en Villa de Valleca en de randgemeenten Alcobendas, Fuenlabrada, Getafe, Humanes de Madrid, Moraleja de Enmedio, Parla en San Sebastián de los Reyes hun wijken/gemeenten alleen verlaten als daar een gegronde reden voor is zoals voor het werk of medische redenen.

De politie stuurt extra agenten om de wijken en gemeenten ‘af te sluiten’ en te controleren op wie de wijken en gemeenten uit- en binnengaat. De eerste 48 uur zal dat alleen informatief gebeuren maar daarna worden er boetes gegeven als men niet aan de eisen voldoet.

De inwoners zijn kwaad op het beleid van de regionale premier Ayuso en haar regionale overheid omdat ze achter de feiten aanlopen en niet genoeg doen om het aantal besmettingen tegen te gaan. Er worden veel beloftes gedaan waarvan men eigenlijk al weet dat deze niet gerealiseerd kunnen worden. Een daarvan is dat men één miljoen corona-tests in één week wil gaan uitvoeren of dat er extra medisch personeel komt dat er niet is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.