Elektrische camper op zonne-energie begonnen aan rit naar Zuid Spanje

Elektrische camper op zonne-energie begonnen aan rit naar Zuid Spanje
Beeld: Solar Team Eindhoven / Twitter / Bart van Overbeeke

Elektrische camper op zonne-energie begonnen aan rit naar Zuid Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – De Stella Vita kampeerauto is ontwikkeld door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en heeft de vorm van een druppel. Op zondag 19 september is de lange reis van 3.000 kilometer vanuit Eindhoven naar Cádiz in Zuid Spanje begonnen. De reis wordt geheel op zonne-energie gereden en zal ongeveer vier weken duren.

Men verwacht niet dat elektrische campers en kampeerauto’s binnenkort de markt zullen veroveren omdat ten eerste het rijbereik (nu nog) onvoldoende is en omdat een elektrische camper meer dan 3.500 kilo zou wegen, het maximale gewicht om met een rijbewijs B te mogen besturen. Daarom wordt onderzocht of zonne-energie een oplossing kan zijn, en dat wil men met de Stella Vita min of meer bewijzen.

Het Solar Team Eindhoven wist eerder al met de Stella Lux een kleine gezinsauto op zonne-energie te laten rijden en nu probeert men datzelfde met een mobiel huis op zonne-energie met de Stella Vita. Het gaat om een druppelvormige camper met een bed, een kleine koelkast, een toilet, een kleine bank en kleine kookhoek.

Om de zonne-energie-camper te demonstreren is het Solar Team Eindhoven op zondag 19 september aan een rit van 3.000 kilometer begonnen van Eindhoven naar Cadiz. Deze reis moet vier weken duren waarbij de teamleden die de reis afleggen onderweg verschillende evenementen presenteren. Verwacht wordt dat de Stella Vita op 15 oktober in Cádiz aankomt.

Foto’s (via Solar Team Eindhoven): Bart van Overbeeke

Ga naar de inhoud