Elektrische camper op zonne-energie begonnen aan rit naar Zuid Spanje

Elektrische camper op zonne-energie begonnen aan rit naar Zuid Spanje
Beeld: Solar Team Eindhoven / Twitter / Bart van Overbeeke

Elektrische camper op zonne-energie begonnen aan rit naar Zuid Spanje

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – De Stella Vita kampeerauto is ontwikkeld door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en heeft de vorm van een druppel. Op zondag 19 september is de lange reis van 3.000 kilometer vanuit Eindhoven naar Cádiz in Zuid Spanje begonnen. De reis wordt geheel op zonne-energie gereden en zal ongeveer vier weken duren.

Men verwacht niet dat elektrische campers en kampeerauto’s binnenkort de markt zullen veroveren omdat ten eerste het rijbereik (nu nog) onvoldoende is en omdat een elektrische camper meer dan 3.500 kilo zou wegen, het maximale gewicht om met een rijbewijs B te mogen besturen. Daarom wordt onderzocht of zonne-energie een oplossing kan zijn, en dat wil men met de Stella Vita min of meer bewijzen.

Het Solar Team Eindhoven wist eerder al met de Stella Lux een kleine gezinsauto op zonne-energie te laten rijden en nu probeert men datzelfde met een mobiel huis op zonne-energie met de Stella Vita. Het gaat om een druppelvormige camper met een bed, een kleine koelkast, een toilet, een kleine bank en kleine kookhoek.

Om de zonne-energie-camper te demonstreren is het Solar Team Eindhoven op zondag 19 september aan een rit van 3.000 kilometer begonnen van Eindhoven naar Cadiz . Deze reis moet vier weken duren waarbij de teamleden die de reis afleggen onderweg verschillende evenementen presenteren. Verwacht wordt dat de Stella Vita op 15 oktober in Cádiz aankomt.

Foto’s (via Solar Team Eindhoven): Bart van Overbeeke

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.