Nederland verandert vanwege vulkaanuitbarsting reisadvies voor La Palma en toeristen geëvacueerd

Nederland verandert vanwege vulkaanuitbarsting reisadvies voor La Palma en toeristen geëvacueerd
Beeld: Twitter

Nederland verandert vanwege vulkaanuitbarsting reisadvies voor La Palma en toeristen geëvacueerd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – Het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland heeft op maandag het reisadvies voor het Canarische Eiland La Palma aangepast vanwege de nog steeds actieve vulkaanuitbarsting. Zo wordt aangeraden het gebied te mijden en de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen. Inmiddels is bekend dat er tientallen toeristen uit Nederland van La Palma zijn geëvacueerd.

Terwijl de vulkaanuitbarsting steeds grotere vormen begint aan te nemen en het lava inmiddels tientallen woningen heeft getroffen, heeft het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken haar reisadvies voor La Palma aangepast. 

Het is niet meer dan een korte vermelding dat er op het Spaanse Canarische Eiland La Palma een vulkaanuitbarsting heeft plaatsgevonden. Zoals HIER te lezen is op de website Nederlandwereldwijd.nl wordt reizigers aangeraden de regio te vermijden en de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen.

De website HolandaNoticias.com schrijft dat er tientallen Nederlandse toeristen door diverse reisorganisaties zijn geëvacueerd. TUI Nederland deed dat bij enkele tientallen toeristen die in een hotel op La Palma verbleven. In totaal zijn er circa 200 Nederlandse toeristen op het eiland maar het merendeel daarvan verblijft in hotels waar geen gevaar is vanwege de vulkaanuitbarsting.

TUI Nederland heeft de gasten in een hotel aan de kant waar de situatie eventueel wel gevaarlijk kan worden geëvacueerd, mede omdat de mogelijkheid groot is dat de wegen gesloten worden. De vluchten van TUI gaan gewoon door omdat het vliegveld normaal functioneert. Sunweb meldt ook dat zij op La Palma twintig toeristen hebben die via Eliza hebben geboekt. Zij verblijven allemaal op delen van het eiland waar geen hinder en gevaar is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.