Nederland verandert vanwege vulkaanuitbarsting reisadvies voor La Palma en toeristen geëvacueerd

Nederland verandert vanwege vulkaanuitbarsting reisadvies voor La Palma en toeristen geëvacueerd
Beeld: Twitter

Nederland verandert vanwege vulkaanuitbarsting reisadvies voor La Palma en toeristen geëvacueerd

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland heeft op maandag het reisadvies voor het Canarische Eiland La Palma aangepast vanwege de nog steeds actieve vulkaanuitbarsting. Zo wordt aangeraden het gebied te mijden en de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen. Inmiddels is bekend dat er tientallen toeristen uit Nederland van La Palma zijn geëvacueerd.

Terwijl de vulkaanuitbarsting steeds grotere vormen begint aan te nemen en het lava inmiddels tientallen woningen heeft getroffen, heeft het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken haar reisadvies voor La Palma aangepast. 

Het is niet meer dan een korte vermelding dat er op het Spaanse Canarische Eiland La Palma een vulkaanuitbarsting heeft plaatsgevonden. Zoals HIER te lezen is op de website Nederlandwereldwijd.nl wordt reizigers aangeraden de regio te vermijden en de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen.

De website HolandaNoticias.com schrijft dat er tientallen Nederlandse toeristen door diverse reisorganisaties zijn geëvacueerd. TUI Nederland deed dat bij enkele tientallen toeristen die in een hotel op La Palma verbleven. In totaal zijn er circa 200 Nederlandse toeristen op het eiland maar het merendeel daarvan verblijft in hotels waar geen gevaar is vanwege de vulkaanuitbarsting.

TUI Nederland heeft de gasten in een hotel aan de kant waar de situatie eventueel wel gevaarlijk kan worden geëvacueerd, mede omdat de mogelijkheid groot is dat de wegen gesloten worden. De vluchten van TUI gaan gewoon door omdat het vliegveld normaal functioneert. Sunweb meldt ook dat zij op La Palma twintig toeristen hebben die via Eliza hebben geboekt. Zij verblijven allemaal op delen van het eiland waar geen hinder en gevaar is.

Ga naar de inhoud