ZARA brengt revolutionair kledingstuk terug in verkoop in Spanje

ZARA brengt revolutionair kledingstuk terug in verkoop in Spanje
Beeld: ZARA

ZARA brengt revolutionair kledingstuk terug in verkoop in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De herfst is weer in aantocht en daarmee ook het nieuwe modeseizoen. Een paar weken terug stelden de bedrijven hun modellen voor de herfst/winter 2020/2021 voor. Ook winkelketen ZARA deed dat, en zij stelt dit jaar een kledingstuk voor dat in Spanje erg revolutionair geweest is. Op een paar dagen tijd was de hele voorraad uitverkocht.

ZARA is een Spaanse winkelketen met een zetel in Arteixo, La Coruña (Galicië). Het bedrijf behoort toe aan de Inditex groep. Het werd gesticht door Amancio Ortega Gaona en Rosalía Mera. Over de hele wereld heeft de keten meer dan 2.040 filialen. In Spanje heeft de winkel meer dan eens de mode stevig beïnvloed en ook deze herfst en winter lijkt de winkelketen daar niet anders over te denken. 

De strategie van het Spaanse winkelbedrijf baseert zich op het zogeheten fast-fashion concept. Het snel creëren van nieuwe modetrends en die daarop ook zo snel mogelijk in de winkels hangen. Elk jaar brengt de winkel zo’n 16.000 nieuwe designs op de markt.

Het kledingstuk dat nu hoge ogen werpt, is een pakje met een bloemenprint. Het gaat de deur uit voor 39,95 euro, en wordt door ZARA als volgt omschreven: ‘Een midi pakje met een asymmetrische decolleté en korte mouwen. Rok met opening aan de zijkant. Laag uitgesneden” en heeft de naam “Vestido Estampado Flores” gekregen.

Het kledingstuk wordt verkocht in groen en blauw. De primaire stof bestaat uit 95% polyester en 5% elastaan. De secundaire stof bestaat uit 94% polyester en 6% elastaan. Nadat het pakje uitverkocht was en men zelfs een wachtlijst moest in het leven roepen, is het kledingstuk nu weer te koop op de website van ZARA.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.