ZARA brengt revolutionair kledingstuk terug in verkoop in Spanje

ZARA brengt revolutionair kledingstuk terug in verkoop in Spanje
Beeld: ZARA

ZARA brengt revolutionair kledingstuk terug in verkoop in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De herfst is weer in aantocht en daarmee ook het nieuwe modeseizoen. Een paar weken terug stelden de bedrijven hun modellen voor de herfst/winter 2020/2021 voor. Ook winkelketen ZARA deed dat, en zij stelt dit jaar een kledingstuk voor dat in Spanje erg revolutionair geweest is. Op een paar dagen tijd was de hele voorraad uitverkocht.

ZARA is een Spaanse winkelketen met een zetel in Arteixo, La Coruña (Galicië). Het bedrijf behoort toe aan de Inditex groep. Het werd gesticht door Amancio Ortega Gaona en Rosalía Mera. Over de hele wereld heeft de keten meer dan 2.040 filialen. In Spanje heeft de winkel meer dan eens de mode stevig beïnvloed en ook deze herfst en winter lijkt de winkelketen daar niet anders over te denken. 

De strategie van het Spaanse winkelbedrijf baseert zich op het zogeheten fast-fashion concept. Het snel creëren van nieuwe modetrends en die daarop ook zo snel mogelijk in de winkels hangen. Elk jaar brengt de winkel zo’n 16.000 nieuwe designs op de markt.

Het kledingstuk dat nu hoge ogen werpt, is een pakje met een bloemenprint. Het gaat de deur uit voor 39,95 euro, en wordt door ZARA als volgt omschreven: ‘Een midi pakje met een asymmetrische decolleté en korte mouwen. Rok met opening aan de zijkant. Laag uitgesneden” en heeft de naam “Vestido Estampado Flores” gekregen.

Het kledingstuk wordt verkocht in groen en blauw. De primaire stof bestaat uit 95% polyester en 5% elastaan. De secundaire stof bestaat uit 94% polyester en 6% elastaan. Nadat het pakje uitverkocht was en men zelfs een wachtlijst moest in het leven roepen, is het kledingstuk nu weer te koop op de website van ZARA.

Ga naar de inhoud