Wat is de Spaanse naam voor overwinteren en wat zijn de favoriete bestemmingen?

Wat is de Spaanse naam voor overwinteren en wat zijn de favoriete bestemmingen?
Beeld: via canva.com

Wat is de Spaanse naam voor overwinteren en wat zijn de favoriete bestemmingen?

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Duizenden Noord-Europeanen, waaronder ook Nederlanders en Belgen, komen in de wintermaanden naar Spanje om te overwinteren. Nu zou je denken dat dit iets is wat mensen uit Noord-Europa doen die naar Zuid-Europa komen vanwege de aangename temperaturen. Maar wist je dat de Spanjaarden ook overwinteren? Maar hoe heet dat in het Spaans en wat zijn de meest geliefde overwinter-bestemmingen voor de Spanjaarden?

Veel Nederlanders en Belgen komen in de wintermaanden voor het aangename klimaat naar Spanje. Net zoals de buitenlanders die op zoek zijn naar aangenaam winterweer, geldt dat ook voor duizenden Spanjaarden die in regio’s wonen waar de temperaturen en het weer in de winter te vergelijken zijn met dat van Nederland en België. Ook Spanjaarden overwinteren.

De naam voor overwinteren in het Spaans is ‘invernar’. Dit is een werkwoord dat letterlijk ‘overwinteren’ betekent. Het wordt gebruikt om te verwijzen naar het doorbrengen van de winter in een warmer klimaat. Een andere manier om overwinteren in het Spaans te zeggen is ‘pasar el invierno’. Dit betekent letterlijk ‘de winter doorbrengen’. Het wordt ook gebruikt om te verwijzen naar het doorbrengen van de winter in een warmer klimaat.

De favoriete plaatsen in Spanje om te overwinteren voor Spanjaarden zijn de Canarische Eilanden en de Costa del Sol. De Canarische Eilanden zijn het hele jaar door warm en zonnig, terwijl de Costa del Sol een mooie kustlijn heeft met veel zon en stranden.

De Canarische Eilanden zijn een Spaanse archipel van acht eilanden in de Atlantische Oceaan, ongeveer 100 kilometer voor de kust van Marokko. De eilanden hebben een subtropisch klimaat, met gemiddelde temperaturen van 20 tot 25 graden in de winter. De Canarische Eilanden zijn populair bij Spanjaarden om te overwinteren vanwege het warme weer, de prachtige natuur en de vele activiteiten die er te doen zijn.

De Costa del Sol is een kuststreek in Andalusië, die zich uitstrekt van Nerja in het oosten tot de stad Caceres in het westen. De kustlijn is ongeveer 150 kilometer lang en bestaat uit veel badplaatsen, zoals Marbella, Fuengirola en Torremolinos. De Costa del Sol heeft een mediterraan klimaat, met gemiddelde temperaturen van 15 tot 20 graden in de winter. De kuststreek is populair bij Spanjaarden om te overwinteren vanwege het warme weer, de mooie stranden en het bruisende avondleven.

Naast de Canarische Eilanden en de Costa del Sol zijn er nog een aantal andere plaatsen in Spanje die populair zijn om te overwinteren bij Spanjaarden. Deze plaatsen zijn onder andere: Costa Blanca (Alicante), Costa de la Luz (Cádiz), Costa Tropical (Granada), Andalusië, Valencia.

Ga naar de inhoud