skip to Main Content
Winkelcentrum Bulevard Rosa aan de Passeig de Gracia sluit na 40 jaar haar deuren in Barcelona

Winkelcentrum Bulevard Rosa aan de Passeig de Gracia sluit na 40 jaar haar deuren in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Het winkelcentrum Bulevard Rosa, gelegen aan de Passeig de Gracia in het centrum van Barcelona, sluit na 40 jaar de deuren voor het publiek. Het winkelcentrum heeft meer dan 60 winkels die verdeeld zijn over verschillende niveaus op een oppervlakte van meer dan 5.000 vierkante meter. Het verdwijnen van het winkelcentrum zorgt ervoor dat er plotsklaps een enorm grote winkeloppervlakte vrijkomt middenin het commerciële centrum van Barcelona.

De directie van het winkelcentrum Bulevard Rosa heeft de eigenaren van de winkels per brief verwittigd dat de huurcontracten na de zomer van 2018 niet meer verlengd zullen worden. Met andere woorden, de winkels mogen nog tot de zomer van volgend jaar openblijven waarbij ze dus nog tijdens de drukke kerstperiode gewoon open kunnen zijn.

Volgens een studie van Global Blue is de Bulevard Rosa bij met name de buitenlanders die Barcelona bezoeken een van de meest geliefde winkelcentra in het centrum van de stad om hun inkopen te doen. De Bulevard Rosa is gelegen aan de Passeig de Gracia en heeft meerdere ingangen waaronder die gelegen aan de dure winkelstraat en die aan de Calle Valencia en Calle de Aragón. Op meer dan 5.000 vierkante meter zijn 60 verschillende winkels te vinden met kleding, schoeisel, mode accessoires, cadeaus, parfums en huishoudelijke producten.

Het idee van een groot winkelcentrum met 60 kleine winkels onder een dak was in de tachtiger en negentiger jaren weliswaar zeer populair maar tegenwoordig willen de winkels steeds grotere verkoopruimtes hebben en zeker aan de Passeig de Gracia waar de grote winkels zoals het Spaanse Zara, het Zweedse H&M en het Japanse Uniqlo hun flagship stores hebben, ofwel de grootste winkels waar het nieuwste van het nieuwste te vinden is.

Het is nu nog niet bekend wat er op de plaats gaat komen in het in 1978 geopende winkelcentrum maar de kans is groot dat grote ketens zoals Decathlon, die nog geen winkel heeft aan de Passeig de Gracia, of Primark etc. de winkelruimte willen huren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Overal ter wereld waar je gaat heb je dezelfde grote ongezellige winkelketens zoals Primark, Zara…kleding die door kinderen word gemaakt, zo erg 🙁 Waar is de tijd dat je nog toffe unieke kleine winkeltjes vond met speciale kleding en schoenen…Dus spijtig dat dit winkelcentrum zijn deuren sluit … binnenkort weer meer ongezellige winkelketens erbij pffff

  2. Volgens mij ligt de verantwoordelijkheid niet volledig bij de grote ketens… er wordt gesproken over “niet verlengen van de huurcontracten,” dan moet daar één (of meerdere) eigenaar(s) achter zitten, en die zullen wel zwichten voor het grote geld (en dat zijn diegenen die het meestal niet nodig hebben). De “ziekte” van alle tijden!

  3. Ook ik hou beslist niet van die grootschalige winkels, maar (meer dan m’n halve leven in Barcelona gewoond) ben vanaf het begin enorm blij geweest met de komst van “Bulevard Rosa” in 1978! Het was iets ongekends: zoveel winkels onder een kap en met een uitgebreide keuze aan items, waaronder in de begintijd enkele luxe modezaken. Het waren merendeels vrij kleinschalige winkels en daarom oogde het geheel net een soort “laberinto” (doolhof) met al die vele gangen, heel knus en gezellig! Het doet me echt wel wat, al ben ik daar alweer zeven jaar weg! Moet er niet aan denken dat daar zich nu wellicht zo’n enorme Primark of Decathlon-keten gaat vestigen: een enorme “afgang” in mijn ogen……!!

  4. Die grote ketens kun je niet meer tegenhouden. Zelfstandige handelaars moeten ofwel iets speciaal, exclusief hebben, wat die ketens niet aanbieden, ofwel stoppen, zo simpel is het.
    En heb het zelf ondervonden …(in België weliswaar)

  5. Barcelona met Decathlon en Primark in hartje centrum, gezellig voor de lokale koopkracht en en goed voor je image als metropool!

  6. Ik vind het met die enorme winkels allang niet fijn meer om te winkelen ik vlieg er dan ook altijd zo snel mogelijk doorheen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by