Winkelcentrum Bulevard Rosa aan de Passeig de Gracia sluit na 40 jaar haar deuren in Barcelona

Winkelcentrum Bulevard Rosa aan de Passeig de Gracia sluit na 40 jaar haar deuren in Barcelona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Het winkelcentrum Bulevard Rosa, gelegen aan de Passeig de Gracia in het centrum van Barcelona, sluit na 40 jaar de deuren voor het publiek. Het winkelcentrum heeft meer dan 60 winkels die verdeeld zijn over verschillende niveaus op een oppervlakte van meer dan 5.000 vierkante meter. Het verdwijnen van het winkelcentrum zorgt ervoor dat er plotsklaps een enorm grote winkeloppervlakte vrijkomt middenin het commerciële centrum van Barcelona.

De directie van het winkelcentrum Bulevard Rosa heeft de eigenaren van de winkels per brief verwittigd dat de huurcontracten na de zomer van 2018 niet meer verlengd zullen worden. Met andere woorden, de winkels mogen nog tot de zomer van volgend jaar openblijven waarbij ze dus nog tijdens de drukke kerstperiode gewoon open kunnen zijn.

Volgens een studie van Global Blue is de Bulevard Rosa bij met name de buitenlanders die Barcelona bezoeken een van de meest geliefde winkelcentra in het centrum van de stad om hun inkopen te doen. De Bulevard Rosa is gelegen aan de Passeig de Gracia en heeft meerdere ingangen waaronder die gelegen aan de dure winkelstraat en die aan de Calle Valencia en Calle de Aragón. Op meer dan 5.000 vierkante meter zijn 60 verschillende winkels te vinden met kleding, schoeisel, mode accessoires, cadeaus, parfums en huishoudelijke producten.

Het idee van een groot winkelcentrum met 60 kleine winkels onder een dak was in de tachtiger en negentiger jaren weliswaar zeer populair maar tegenwoordig willen de winkels steeds grotere verkoopruimtes hebben en zeker aan de Passeig de Gracia waar de grote winkels zoals het Spaanse Zara, het Zweedse H&M en het Japanse Uniqlo hun flagship stores hebben, ofwel de grootste winkels waar het nieuwste van het nieuwste te vinden is.

Het is nu nog niet bekend wat er op de plaats gaat komen in het in 1978 geopende winkelcentrum maar de kans is groot dat grote ketens zoals Decathlon, die nog geen winkel heeft aan de Passeig de Gracia, of Primark etc. de winkelruimte willen huren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.