Valencia hoogst gewaardeerde stedentrip op Zoover

Oeps ... foto ontbreekt!

Valencia hoogst gewaardeerde stedentrip op Zoover

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De stad Valencia is bij de Zoover Award uitgeroepen tot de beste stedentrip bestemming binnen Europa. Valencia behaalde een waarderingscijfer van 8,62 wat de hoogste score is van alle Europese steden. Na Valencia staan Praag en Berlijn als tweede en derde plaats op de lijst.

De Zoover Award is toegekend op basis van stedentripbeoordelingen van reizigers. In de berekening zijn duizenden reviews van de afgelopen twaalf maanden op zoover.nl meegenomen.

Valencia heeft dit jaar met een score van 8,62 de eerste plaats weten te halen gevolgd door Praag (2) met 8,29, Berlijn (3) met 8,13, Rome (4) met 8,11 en Parijs (5) met een score van 8,06.

Volgens Turismo Valencia zijn de Nederlanders op dit moment na de Italianen de grootste groep buitenlandse toeristen die Valencia bezoeken. Ook de Britten, Duitsers en Fransen staan hoog op de lijst van internationale bezoekers van Valencia.

Tussen begin januari en eind augustus hebben de Nederlanders 294.000 overnachtingen gerealiseerd in Valencia, een stijging van 16,8% ten opzichte van dezelfde periode in 2017.

De stad Valencia is steeds populairder aan het worden als citytrip bij de Nederlanders. De stad is ook elk jaar beter te bereiken met vluchten uit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

De Nederlanders bezoeken volgens de toeristische dienst van de stad het meest het oude centrum, de haven, de stranden, de tuinen en groene zones en uiteraard de Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Nederlanders maken daarnaast veel gebruik van de fiets om de stad te ontdekken, iets wat makkelijk te doen is vanwege het feit dat het vlak is, er genoeg fietspaden zijn en alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen.

Ga naar de inhoud