skip to Main Content
Valencia hoogst gewaardeerde stedentrip op Zoover
Pixabay

Valencia hoogst gewaardeerde stedentrip op Zoover

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Valencia hoogst gewaardeerde stedentrip op Zoover

Pixabay

VALENCIA – De stad Valencia is bij de Zoover Award uitgeroepen tot de beste stedentrip bestemming binnen Europa. Valencia behaalde een waarderingscijfer van 8,62 wat de hoogste score is van alle Europese steden. Na Valencia staan Praag en Berlijn als tweede en derde plaats op de lijst.

De Zoover Award is toegekend op basis van stedentripbeoordelingen van reizigers. In de berekening zijn duizenden reviews van de afgelopen twaalf maanden op zoover.nl meegenomen.

Valencia heeft dit jaar met een score van 8,62 de eerste plaats weten te halen gevolgd door Praag (2) met 8,29, Berlijn (3) met 8,13, Rome (4) met 8,11 en Parijs (5) met een score van 8,06.

Volgens Turismo Valencia zijn de Nederlanders op dit moment na de Italianen de grootste groep buitenlandse toeristen die Valencia bezoeken. Ook de Britten, Duitsers en Fransen staan hoog op de lijst van internationale bezoekers van Valencia.

Tussen begin januari en eind augustus hebben de Nederlanders 294.000 overnachtingen gerealiseerd in Valencia, een stijging van 16,8% ten opzichte van dezelfde periode in 2017.

De stad Valencia is steeds populairder aan het worden als citytrip bij de Nederlanders. De stad is ook elk jaar beter te bereiken met vluchten uit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

De Nederlanders bezoeken volgens de toeristische dienst van de stad het meest het oude centrum, de haven, de stranden, de tuinen en groene zones en uiteraard de Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Nederlanders maken daarnaast veel gebruik van de fiets om de stad te ontdekken, iets wat makkelijk te doen is vanwege het feit dat het vlak is, er genoeg fietspaden zijn en alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. De Zoover award.
  Leuk hoor maar daar kan je geen enkele waarde aan hechten heh.
  Ik ken meerdere mensen met verschillende B en B´s.
  Die hebben allemaal een award van Zoover staan.
  Omdat ze zelf als een malle onder allemaal verschillende aliassen punten aan het geven zijn en opmerkingen plaatsen. Ook laten ze vrienden en familie die nog nooit in de B en B geweest zijn, hetzelfde doen, van mij mag het hoor, maar het zegt dus niet veel zo´n award.

 2. Best een leuke stad Valencia, maar echt wel een minder kaliber dan Praag, Parijs of Rome. Stad wordt gehyped en binnenkort ook niet meer bezoekwaardig door teveel toeristen.

  1. Als er nu drie steden zijn die overspoeld worden door toeristen zijn dat dan toch diegene die u vernoemt….Valencia daarentegen is nog niet overspoeld door toeristen en hopelijk blijft dit zo..

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken