Search
menu
Search

Wiet-dieven doden 65-jarige Nederlandse vrouw in Calella

Oeps ... foto ontbreekt!

Wiet-dieven doden 65-jarige Nederlandse vrouw in Calella

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – Een 65-jarige Nederlandse vrouw is op brute wijze dodelijk gewond geraakt toen zij tijdens een diefstal in haar woning de dieven op heterdaad betrapte. Het echtpaar in kwestie betrapte drie inbrekers toen deze bezig waren de marihuana planten te stelen die het echtpaar voor medicinale doeleinden teelde in de tuin van het huis.

Volgens de krant hoorde het echtpaar op donderdag 11 oktober rond 22 uur in de tuin een geluid. Toen ze poolshoogte gingen nemen met een zaklamp zagen ze drie personen die bezig waren de wietplanten te stelen. Verblind door de zaklamp besloten de dieven niet te vluchten maar aan te vallen waarbij een van hen een hooivork pakte en de vrouw in de nek stak.

De diefstal vond plaats op een afgelegen landhuis/boerderij in de gemeente Calella aan de Costa Brava. De wietplanten werden door het echtpaar voor medicinale doeleinden geteeld. De Nederlandse vrouw raakte bij de diefstal en aanval met de hooivork ernstig gewond maar stierf pas later in het ziekenhuis. De man raakte slechts lichtgewond bij de aanval.

Het echtpaar had geen telefoon in huis en de man moest na de aanval naar de dichtstbijzijnde buren rennen om de politie en ambulance te bellen.

Ga naar de inhoud