Ondernemers Alicante willen verbod op shirtloos lopen

Oeps ... foto ontbreekt!

Ondernemers Alicante willen verbod op shirtloos lopen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De ondernemers van de stad Alicante willen een verbod op het rondlopen zonder t-shirt of in bikini omdat dit het toeristische imago van de stad geen goed doet. Alicante wil dat er, net zoals in andere steden als Barcelona en Mallorca, geldboetes gegeven kunnen worden als iemand zonder shirt of in bikini rondloopt op straat in Alicante.

Alicante wil kwaliteitstoerisme maar zolang toeristen (vaak Britten maar niet altijd) zonder shirts rondlopen en menen dat het centrum van de stad een verlenging van het strand is zal dat niet kunnen. Daarom willen de ondernemers, met name winkeliers maar ook horecaondernemers, dat er een verbod komt op het shirtloos of in bikini rondlopen.

Het gaat dan niet alleen om het niet aanhouden van een t-shirt maar ook het rondlopen in strandkleding in het centrum van Alicante. De ondernemers willen dat er in Alicante net zo’n boetes gegeven worden als in Barcelona van 120 tot 500 euro of in Palma waar het zonder shirt of in bikini rondlopen 200 euro kan kosten.

Ga naar de inhoud