Ondernemers Alicante willen verbod op shirtloos lopen

Ondernemers Alicante willen verbod op shirtloos lopen
Beeld: Diario Informacion

ALICANTE – De ondernemers van de stad Alicante willen een verbod op het rondlopen zonder t-shirt of in bikini omdat dit het toeristische imago van de stad geen goed doet. Alicante wil dat er, net zoals in andere steden als Barcelona en Mallorca, geldboetes gegeven kunnen worden als iemand zonder shirt of in bikini rondloopt op straat in Alicante.

Alicante wil kwaliteitstoerisme maar zolang toeristen (vaak Britten maar niet altijd) zonder shirts rondlopen en menen dat het centrum van de stad een verlenging van het strand is zal dat niet kunnen. Daarom willen de ondernemers, met name winkeliers maar ook horecaondernemers, dat er een verbod komt op het shirtloos of in bikini rondlopen.

Het gaat dan niet alleen om het niet aanhouden van een t-shirt maar ook het rondlopen in strandkleding in het centrum van Alicante. De ondernemers willen dat er in Alicante net zo’n boetes gegeven worden als in Barcelona van 120 tot 500 euro of in Palma waar het zonder shirt of in bikini rondlopen 200 euro kan kosten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

37
Reageer op dit artikel

21 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ted

Als het mooie jonge en slanke meiden zijn heb ik geen bezwaar

hannah

mijnheer Ted, dit getuigt niet van fatsoen …

Ted

Beste Hannah het is een kwestie van smaak het heeft niets met fatsoen te maken maar met de rest ben ik het met je eens

Ted

Beste Hannah ik ben fatsoenlijk genoeg
maar ik zie liever leuke jonge meiden dan die ouwe taarten
en een bikini is niet geheel naakt
er bestaat ook in de mode een short en een hesje
dat gewoon gedragen wordt en daar zit ook een klein stukje niemandsland in

Kelly

Verbieden Kan echt NIET !!! is dan ook nog eens niet erg hygienisch !!!

E.Jansen

HELEMAAL mee eens. Is toch ook een vorm van respect naar de inwoners van (gast)stad en (gast)land en vele anderen. Kleine moeite, groot plezier.

Aelvoet

Ola,
O.k . Respect voor het gastland? Maar moeten wij dan als vrouw een hoofddoek dragen in de moslim landen?
Ben het wel eens met de beslissing eens het strand af deftige kledij.

Miel

Eigenaardig toch dat sommige mensen een badgast, die op enige afstand met naakt bovenlijf maar rustig geniet van een frisdrankje, walgelijk vinden maar geen probleem hebben met een dikke matrone met blote tettenwinkel die zich laat aflikken door het stinkdier op haar schoot en die dat kwijlende beest ook nog overlaadt met kussen op zijn smerige bek. Eerlijk ? Geef mij toch maar het meisje met de string ! Zelfs midden in de stad !

Barbara

Nou miel. Dat is helemaal smerig. Vies hoor.. tja mensen zijn vreemde wezens.. ieder geval die vieze blote bovenlijven daar word ik helemaal niet vrolijk van. ..

Barbara

Ik woon in benalmadena.. tis hier ook vreselijk niet om aan te zien. Laatst een jong meisje net een string aan .. op straat hoe durf je.. totaal geen respect naar anderen toe.. en dan die engelsen moet ik daar naar kijken als ik netjes gekleed op straat loop??? Heb het gemeente huis als een mail hier over gestuurd.. ik vind het echt niet kunnen de stdaat is geen verlengstuk van het strand!!!!

Anoniem

Wij hebben een bar in Spanje en mensen zonder shirt vragen wij het aan te trekken. We zitten niet aan het strand maar in de stad. Zonder shirt geen service. Maar de bak stront die je van deze mensen over je heen krijgt is niet mals. En dan hebben we nog niet over de moeite en tijd die het kost om deze mensen weg te sturen. Leuk ook als je alleen werkt zo dat de rest van de klanten geen aandacht kan krijgen omdat je druk bent met een onopgevoede half naakte neaderthaler. En eerlijk is eerlijk 99% is Britse… Lees verder »

Emmer

Verbaas mij over de reacties hier. Alsof het gewicht van iemand ertoe doet dat hij/zij bovenkleding moet dragen. Ik denk dat iedereen zich mag kleden hoe hij/zij wil. Ongeacht of dit op het strand is of niet.
Drankmisbruik, wat hiermee onterecht in verband wordt gebracht, is een ander en wel ernstig probleem (mensen kunnen hier aantoonlijk en fysiek last van hebben), maar valt buiten het onderwerp van dit bericht.

Louis

Inderdaad, helemaal mee eens.; KLEDEN maar niet ontkleed.

Fran

Volledig akkoord geen strandkleding buiten het strand daar een straat geen strand is en daar mee is alles gezegd , een verbod is een zeer goed idee ,hier in mijn streek was er een man en elke dag passeerde hij op de fiets in zwembroek en muziek op de fiets ook iedereen kon het horen , iemand moet hem ergens een boete bezorgd hebben nooit meer gezien .

LVS

Vind het een heel goede beslissing. Strand is strand. Wie geen respect kan opbrengen voor anderen blijft beter thuis. Maar velen hebben blijkbaar geen opvoeding gehad. Spijtig.

Loek

Ik ben voor! Maar wanneer is het onsmakelijk en wanneer niet?

Luc

Strandkleding op strand en niet op straat hoeveel vetzakken zo lopen … teveel

Piet Paëlla

O jee, een hangbuikzwijn zonder t-shirt krijgt niet alleen een boete, maar loopt bovendien het risico dat ie met pijl en boog geschoten wordt….

philippe

ook wij verblijven zowat 5 maanden per jaar in Benidorm en wij kunnen beamen dat het walgelijk is als er zo’n “vet varken” naast u komt zitten, zwetend en stinkend; vaarwel goesting om een terrasje te doen. Ook zij die een goedkope vakantie willen moeten het (zelf)respect hebben om er fatsoenlijk bij te lopen. Jean.

Aelvoet

Ik vind het ook som walgelijk hoe sommigen erbij lopen.
Zoude ze dat nu zelf niet beseffen?

maclaren0@gmail.com

zijn we op weg naar de Boerka kleding ? je zit toch aan de kust en op verlof omdat ze het zelf niet mogen of kunnen

Annie

Verlof van werk heeft toch niets te maken met respectloos gedrag? Je blijft te gast in een ander land.

liliane.vervliet@skynet.be

Naturisten strand,camping,resort : TOP ! Buiten de zone op zeedijk terrasje,stadscentrum : eerbiedig de plaatselijke regels . Loop je op de Meir in Antwerpen,aan Westminster ,aan de Eifeltoren in bikini ?

Jean-Marie

Waar begint en stopt strandkledij ?Wanneer is een shortje, rokje, T-shirt of andere kledij onfatsoenlijk, is een boerka goed genoeg voor de moraalridders ?

Pepa

Precies zoals u zegt: strandkleding begint en eindigt op het strand!

liliane.vervliet@skynet.be

Een Bourka kan NIET! Moraalridder ben ik alles behalve maar zoals sommige toeristen er bijlopen is wansmakelijk .Een minuscuul topje en rokje of short is VEEL aangenamer dan een vlees uitstalling.

Louis

Een bordje met de mededeling:”No shirt, no shoes, no service” plaatsen zoals bij de supercontent in Albir werkt goed, uiteraard alleen als dit ook wordt gehandhaafd.

Harrie

Het is gênant en onsmakelijk, ondernemers kunnen daar zelf al wat aan doen, door geen drank aan deze lieden te verkopen.

Louis

Volledig mee eens.

Anoniem

Verbieden, kan echt niet

Eric

Wat verwacht je nou als je je op dit goedkoopte-toerisme richt ?

Middenstand en gemeente hebben boter op hun hoofd.

Voor mij staat mijn jaarlijkse bezoek (niet vaker) aan Benidorm gelijk aan ”aapjes kijken”.

karin57@live.nl

Het is gewoon gênant en vaak onsmakelijk hoe sommige mensen erbij lopen!! Het zou voor heel Spanje c.q. Europa verboden moeten worden…

José

Dat zou de “toerist” zelf toch moeten weten. Het is respectloos om in strandkledij door de stad te wandelen. Strandkledij hoort………op het strand !

tripplepit

Misschien dat een “Harde” Brexit wat aan het probleem zal verhelpen….

Elly.

Dan heb je er al heel wat ja. Maar een totaal verbod langs de hele kust zal meer mensen aantrekken die zich niet op een ordinaire, goedkope manier komen bezatten en de anderen tot last zijn. Ik schaam me vaak plaatsvervangend voor ze.

sonia.declercq@gmail.com

Een lesje ” ,gedragscode ” zou voor velen een must zijn en niet alleen qua kledij.

Harm

Ondernemers en horeca kan daar zelf al veel aan doen althans waar ik woon . Hier hebben verschillende bedrijven en dan vooral horeca bordjes hangen dat je niet op terras of binnen mag komen zonder shirt en slippers . Trouwens sommige tattoo´s zijn ook echt onsmakelijk en doet het niveau van waar je bent ook geen goed.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.