skip to Main Content
Ondernemers Alicante willen verbod op shirtloos lopen
Diario Informacion

Ondernemers Alicante willen verbod op shirtloos lopen

ALICANTE – De ondernemers van de stad Alicante willen een verbod op het rondlopen zonder t-shirt of in bikini omdat dit het toeristische imago van de stad geen goed doet. Alicante wil dat er, net zoals in andere steden als Barcelona en Mallorca, geldboetes gegeven kunnen worden als iemand zonder shirt of in bikini rondloopt op straat in Alicante.

Alicante wil kwaliteitstoerisme maar zolang toeristen (vaak Britten maar niet altijd) zonder shirts rondlopen en menen dat het centrum van de stad een verlenging van het strand is zal dat niet kunnen. Daarom willen de ondernemers, met name winkeliers maar ook horecaondernemers, dat er een verbod komt op het shirtloos of in bikini rondlopen.

Het gaat dan niet alleen om het niet aanhouden van een t-shirt maar ook het rondlopen in strandkleding in het centrum van Alicante. De ondernemers willen dat er in Alicante net zo’n boetes gegeven worden als in Barcelona van 120 tot 500 euro of in Palma waar het zonder shirt of in bikini rondlopen 200 euro kan kosten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 37 reacties
   1. Beste Hannah ik ben fatsoenlijk genoeg
    maar ik zie liever leuke jonge meiden dan die ouwe taarten
    en een bikini is niet geheel naakt
    er bestaat ook in de mode een short en een hesje
    dat gewoon gedragen wordt en daar zit ook een klein stukje niemandsland in

 1. HELEMAAL mee eens. Is toch ook een vorm van respect naar de inwoners van (gast)stad en (gast)land en vele anderen. Kleine moeite, groot plezier.

  1. Ola,
   O.k . Respect voor het gastland? Maar moeten wij dan als vrouw een hoofddoek dragen in de moslim landen?
   Ben het wel eens met de beslissing eens het strand af deftige kledij.

 2. Eigenaardig toch dat sommige mensen een badgast, die op enige afstand met naakt bovenlijf maar rustig geniet van een frisdrankje, walgelijk vinden maar geen probleem hebben met een dikke matrone met blote tettenwinkel die zich laat aflikken door het stinkdier op haar schoot en die dat kwijlende beest ook nog overlaadt met kussen op zijn smerige bek. Eerlijk ? Geef mij toch maar het meisje met de string ! Zelfs midden in de stad !

  1. Nou miel. Dat is helemaal smerig. Vies hoor.. tja mensen zijn vreemde wezens.. ieder geval die vieze blote bovenlijven daar word ik helemaal niet vrolijk van. ..

 3. Ik woon in benalmadena.. tis hier ook vreselijk niet om aan te zien. Laatst een jong meisje net een string aan .. op straat hoe durf je.. totaal geen respect naar anderen toe.. en dan die engelsen moet ik daar naar kijken als ik netjes gekleed op straat loop??? Heb het gemeente huis als een mail hier over gestuurd.. ik vind het echt niet kunnen de stdaat is geen verlengstuk van het strand!!!!

 4. Wij hebben een bar in Spanje en mensen zonder shirt vragen wij het aan te trekken. We zitten niet aan het strand maar in de stad. Zonder shirt geen service. Maar de bak stront die je van deze mensen over je heen krijgt is niet mals. En dan hebben we nog niet over de moeite en tijd die het kost om deze mensen weg te sturen. Leuk ook als je alleen werkt zo dat de rest van de klanten geen aandacht kan krijgen omdat je druk bent met een onopgevoede half naakte neaderthaler. En eerlijk is eerlijk 99% is Britse of Scandinavische man boven de 50 met een hele dikke pens. Sorry maar dit is gebaseerd op feitelijk waarneming.

 5. Verbaas mij over de reacties hier. Alsof het gewicht van iemand ertoe doet dat hij/zij bovenkleding moet dragen. Ik denk dat iedereen zich mag kleden hoe hij/zij wil. Ongeacht of dit op het strand is of niet.
  Drankmisbruik, wat hiermee onterecht in verband wordt gebracht, is een ander en wel ernstig probleem (mensen kunnen hier aantoonlijk en fysiek last van hebben), maar valt buiten het onderwerp van dit bericht.

   1. Volledig akkoord geen strandkleding buiten het strand daar een straat geen strand is en daar mee is alles gezegd , een verbod is een zeer goed idee ,hier in mijn streek was er een man en elke dag passeerde hij op de fiets in zwembroek en muziek op de fiets ook iedereen kon het horen , iemand moet hem ergens een boete bezorgd hebben nooit meer gezien .

    1. Vind het een heel goede beslissing. Strand is strand. Wie geen respect kan opbrengen voor anderen blijft beter thuis. Maar velen hebben blijkbaar geen opvoeding gehad. Spijtig.

 6. O jee, een hangbuikzwijn zonder t-shirt krijgt niet alleen een boete, maar loopt bovendien het risico dat ie met pijl en boog geschoten wordt….

 7. ook wij verblijven zowat 5 maanden per jaar in Benidorm en wij kunnen beamen dat het walgelijk is als er zo’n “vet varken” naast u komt zitten, zwetend en stinkend; vaarwel goesting om een terrasje te doen. Ook zij die een goedkope vakantie willen moeten het (zelf)respect hebben om er fatsoenlijk bij te lopen. Jean.

  1. Naturisten strand,camping,resort : TOP ! Buiten de zone op zeedijk terrasje,stadscentrum : eerbiedig de plaatselijke regels . Loop je op de Meir in Antwerpen,aan Westminster ,aan de Eifeltoren in bikini ?

 8. Waar begint en stopt strandkledij ?Wanneer is een shortje, rokje, T-shirt of andere kledij onfatsoenlijk, is een boerka goed genoeg voor de moraalridders ?

  1. Een Bourka kan NIET! Moraalridder ben ik alles behalve maar zoals sommige toeristen er bijlopen is wansmakelijk .Een minuscuul topje en rokje of short is VEEL aangenamer dan een vlees uitstalling.

 9. Een bordje met de mededeling:”No shirt, no shoes, no service” plaatsen zoals bij de supercontent in Albir werkt goed, uiteraard alleen als dit ook wordt gehandhaafd.

 10. Het is gênant en onsmakelijk, ondernemers kunnen daar zelf al wat aan doen, door geen drank aan deze lieden te verkopen.

 11. Wat verwacht je nou als je je op dit goedkoopte-toerisme richt ?

  Middenstand en gemeente hebben boter op hun hoofd.

  Voor mij staat mijn jaarlijkse bezoek (niet vaker) aan Benidorm gelijk aan ”aapjes kijken”.

 12. Het is gewoon gênant en vaak onsmakelijk hoe sommige mensen erbij lopen!! Het zou voor heel Spanje c.q. Europa verboden moeten worden…

 13. Dat zou de “toerist” zelf toch moeten weten. Het is respectloos om in strandkledij door de stad te wandelen. Strandkledij hoort………op het strand !

  1. Dan heb je er al heel wat ja. Maar een totaal verbod langs de hele kust zal meer mensen aantrekken die zich niet op een ordinaire, goedkope manier komen bezatten en de anderen tot last zijn. Ik schaam me vaak plaatsvervangend voor ze.

 14. Ondernemers en horeca kan daar zelf al veel aan doen althans waar ik woon . Hier hebben verschillende bedrijven en dan vooral horeca bordjes hangen dat je niet op terras of binnen mag komen zonder shirt en slippers . Trouwens sommige tattoo´s zijn ook echt onsmakelijk en doet het niveau van waar je bent ook geen goed.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken