Bekende Café del Mar Ibiza DJ José Padilla overleden

Bekende Café del Mar Ibiza DJ José Padilla overleden
Beeld: José Padilla / Facebook

Bekende Café del Mar Ibiza DJ José Padilla overleden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Op Ibiza is de bekende en legendarische Café del Mar DJ José Padilla op 64-jarige leeftijd overleden. De in 1955 in Barcelona geboren DJ werd bekend als een van de bedenkers van het Ibiza-geluid ofwel de mediterrane chill out en lounge muziek. Uiteindelijk is hij in het ziekenhuis overleden waar hij behandeld werd voor dikke darmkanker.

José Padilla werd in de negentiger jaren wereldberoemd door zijn compilaties van de Café del Mar cd’s. José arriveerde als 20-jarige jongen op Ibiza en niet veel later kreeg hij een baan bij een nu internationaal bekende bar met terras aan zee. Daar wist hij uit te groeien tot dé referentie-dj voor de typische ambient-muziek waar Café del Mar (naast de zonsondergang) bekend om is geworden.

Als DJ en als muzikant publiceerde José Padilla zes compilaties voor Café del Mar en bracht hij in 1998 zijn eerste eigen album ‘Souvenir’ uit gevolgd door andere albums zoals ‘Navigator’, ‘El sueño de Ibiza’ en ‘Ibiza classic sunset’. 

In juli van dit jaar maakte José Padilla zelf bekend dat hij opgenomen werd in het plaatselijke ziekenhuis vanwege darmkanker. In datzelfde bericht schreef José dat hij vanwege de pandemie al vijf maanden geen salaris had ontvangen en geld nodig had voor de behandeling. Al snel kwam er een inzamelingsactie op touw en verzamelden zijn supporters binnen 12 uur tijd 17.000 euro.

Het mocht echter niet baten en de legendarische DJ José Padilla is op 64-jarige leeftijd overleden na een strijd van enkele maanden. “Gracias por tu música”

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.