Canarische Eilanden ontvangen weer cruiseschepen

Canarische Eilanden ontvangt weer cruiseschepen
Beeld: TUI Mein Schiff II / Facebook

Canarische Eilanden ontvangen weer cruiseschepen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Vanaf 5 november is het weer toegestaan om onder strikte voorwaarden en met de in acht te nemen corona-maatregelen met een cruiseschip bij de Canarische Eilanden aan te komen of te vertrekken. De regionale overheid staat het weer toe om aan te meren vanaf 5 november wanneer de eerste cruises van TUI Cruises en Hapag Lloyd Cruises in de havens zullen aankomen of daar zullen vertrekken.

Na aanvang van de corona-crisis werden alle cruises stilgelegd en werden de havens in Spanje gesloten voor de cruiseschepen en het cruisetoerisme. De Canarische Eilanden zijn traditioneel geliefde cruisebestemmingen en de klap voor het toerisme was dan ook groot. 

Nu het er op lijkt dat de situatie min of meer onder controle is wat betreft het coronavirus en het aantal positieven, hebben de regionale autoriteiten besloten dat het vanaf 5 november weer mogelijk zal zijn om van de havens gebruik te maken.

De regionale overheid heeft aan twee cruisemaatschappijen toestemming gegeven om vanaf 5 november weer gebruik te maken van de havens op Gran Canaria en Tenerife. Het gaat om de Mein Schiff II van de rederij TUI Cruises die als basis de haven van Las Palmas de Gran Canaria heeft en de Europa II van Hapag lloyd die de haven van Santa Cruz de Tenerife als basis heeft.

Beide cruisemaatschappijen hebben aangegeven dat ze de strikte en strenge corona-maatregelen in acht zullen nemen. Zo moeten de maatschappijen extra verzekeringen afsluiten voor het geval er een brandhaard of uitbraak is. Verder dient men afspraken te hebben gemaakt met ziekenhuizen en/of medische centra en hotels in het geval die nodig zijn bij een verplichte quarantaine na een uitbraak aan boord.

Daarnaast moet men aan strenge hygiënische veiligheidseisen voldoen, iets wat gecontroleerd kan worden door de autoriteiten, en dient men extra medisch personeel aan boord te hebben.

De cruiseschepen zelf mogen een capaciteit hebben van 60% of 70% en alle gasten moeten een PCR-test ondergaan voordat ze aan boord gaan waarbij als er sprake is van een positieve test die persoon en de medereizigers niet mee mogen aan boord. Er zijn nog meer eisen waar zowel de maatschappijen als de gasten aan moeten voldoen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.