Anti-Drone eenheid politie Huesca neutraliseert 3 drones tijdens Pilar feesten

Anti-Drone eenheid politie Huesca neutraliseert 3 drones tijdens Pilar feesten
Beeld: Freepik

Anti-Drone eenheid politie Huesca neutraliseert 3 drones tijdens Pilar feesten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

HUESCA – Voor het eerst tijdens de viering van de jaarlijkse Pilar feesten, zette de Spaanse politie drones in om de veiligheid te verzekeren. In Huesca ontdekte de politie op die manier 3 drones die illegaal over de stad vlogen die daarna werden geneutraliseerd.

Stil, discreet en bijna onzichtbaar voor de burgers, dat zijn de nieuwe bewakingsdrones die vanop een hoogte van 120 meter een oogje in het zeil houden. Dit jaar werd de nieuwe dienst voor veiligheid en bescherming van het luchtruim in het leven geroepen, wiens agenten de publieke veiligheid en dan vooral die in de lucht moeten verzekeren.

In Huesca vlogen 5 drones rond om de Pilar feesten in goede banen te leiden. Er stonden maar liefst tien culturele dagen op het programma. Het bloemenfeest, het fruitfeest, het concert van Máxima FM en dat van Noria Siria of de voetbalwedstrijd tussen Real Zaragoza en SAD Huesca bijvoorbeeld. De vliegende brigade van de nationale politie vond op die manier maar liefst drie indringers die zonder vergunning over de stad vlogen.

Hoofd van de eenheid, Carlos, vertelt dat het doel van de anti-drone eenheid is om onvergunde toestellen uit het luchtruim te halen. Daarvoor beschikt de brigade over verschillende technieken: soms sturen ze de toestellen naar huis, soms brengen ze hen gecontroleerd naar de grond. “We nemen de controle over het toestel over wanneer het over een massa mensen vliegt, en brengen het naar een veilige plek.”, vertelt Carlos.

Eens het toestel gedeactiveerd is, gaan de agenten op zoek naar de eigenaar. Die wordt gewoonlijk een boete opgelegd van 60 tot 4.500 euro wanneer hij de drone recreatief gebruikt, en van 4.500 tot 25.000 euro wanneer het om professionele doeleinden gaat. De politie benadrukt dat elke drone in Spanje een vergunning nodig heeft om boven publiek terrein te vliegen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.