58e RallyRACC Costa Dorada van start in Salou

58e RallyRACC Costa Dorada van start in Salou
Beeld: RALLYRACC / facebook

58e RallyRACC Costa Dorada van start in Salou

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De 58e editie van de RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA start op vrijdag 20 oktober in Salou en PortAventura World. De rally gaat dit jaar volledig over onverharde wegen. Er zijn 63 teams ingeschreven voor de wedstrijd, die een zeer veeleisend parcours van 686,68 km afleggen.

De officiële start van de rally vindt plaats op vrijdag 20 oktober om 12:40 uur op de Paseo Jaume I in Salou. De echte start vindt plaats om 13:30 uur in het servicepark in de parkeerplaats van PortAventura World. De administratieve basis van de rally bevindt zich in het Hotel Caribe Resort.

De vrijdagse etappe van de RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA zal voornamelijk door de Alt Camp streek gaan. De etappe bestaat uit twee passages van het traject ‘Santes Creus’, elk 12,49 km lang. De eerste passage vindt plaats om 14:25 uur en de tweede passage om 17:05 uur. 

De eerste auto zal om 18:30 uur het park van PortAventura World binnenrijden. Alle deelnemers krijgen dan 30 minuten om aan hun voertuigen te werken. Daarna gaan ze in de gesloten zone tot de start van de tweede etappe.

De 58e RallyRACC is een evenement met de hoogste sportieve eisen. Het parcours is zeer uitdagend en heeft een impact op alle wedstrijden waarvoor het punten telt. Het Super Campeonato de España is zeer spannend en de RallyRACC is een belangrijke wedstrijd in dit kampioenschap. De rally telt ook mee voor het Campeonato de Catalunya, het Volant RACC–Trofeu Mavisa en de belangrijkste kampioenschappen van het land.

De RallyRACC wordt ondersteund door een aantal organisaties, waaronder het gemeentebestuur van Salou, PortAventura World, de provincie Tarragona, het Patronaat voor Toerisme van de Costa Daurada, het Patronaat voor Toerisme van Salou en de Algemene Secretaris voor Sport van de Generalitat de Catalunya.

Ga naar de inhoud