De tong van The Rolling Stones staat tijdens de El Clásico op het shirt van FC Barcelona

De tong van The Rolling Stones staat tijdens de El Clásico op het shirt van FC Barcelona
Beeld: @FCBarcelona_es / X

De tong van The Rolling Stones staat tijdens de El Clásico op het shirt van FC Barcelona

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

FC Barcelona heeft aangekondigd dat het het logo van de tong en lippen van de Rolling Stones zal dragen op het shirt van het eerste voetbalteam in de El Clásico wedstrijd van La Liga tegen Real Madrid op aanstaande zaterdag 28 oktober in het Estadio Olímpico Lluís Companys.

Het iconische embleem zal het Spotify-logo op het shirt van het eerste team vervangen om de release van het album ‘Hackney Diamonds’ van de Britse band op vrijdag te vieren.

Naast het verschijnen op het shirt van het eerste mannenteam, zal het logo ook aanwezig zijn op de voorkant van het shirt van het vrouwenteam in de wedstrijd van de Liga F tegen Sevilla op zondag 5 november in het Estadi Johan Cruyff. Het is niet de eerste keer dat het blaugrana shirt een muzikale creatie promoot met de hulp van Spotify, de belangrijkste commerciële partner van de Catalaanse club.

In de Madrid-Barcelona van vorig seizoen droeg het team van Xavi Hernández al het logo van de Canadese zanger en songwriter Drake, terwijl het in dezelfde wedstrijd in de tweede helft het embleem droeg van ‘Motomami’, het laatste album van Rosalía.

Ter gelegenheid van deze samenwerking zal FC Barcelona twee exclusieve edities van het wedstrijdshirt te koop aanbieden: in totaal 1.899 gelimiteerde exemplaren van de speciale wedstrijdtrui en nog eens 22 exemplaren met de handtekening van de basisspelers in de wedstrijden van de mannen- en vrouwenteams.

Ga naar de inhoud