skip to Main Content
Butaangasflessen weer duurder in Spanje
Archieffoto

Butaangasflessen weer duurder in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De meestal oranje gekleurde butaangasflessen stijgen deze dinsdag in prijs naar het maximaal toegestane van 15,33 euro. De prijs stijgt met 0,70 euro wat 5% meer is dan de prijs van 14,61 euro de maanden voor deze dinsdag.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de butaangasflessen (bombonas de butano). Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis.

De prijs voor een butaangasfles is deze dinsdag echter met 5% gestegen naar 15,33 euro wat de maximaal toegestane stijging is in Spanje. Deze prijs zal gedurende de komende twee maanden tot de derde dinsdag van januari 2019 gehandhaafd blijven.

Deze nieuwe prijs geldt voor de butaangasflessen die het meest gebruikt worden, die van 8 kilo. Sinds maart 2015 is de prijs van de bombona de butano met 12,4% gestegen, toen was de prijs echter 17,50 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
  1. Het keerpunt kantelt al . De aasgieren die zich strak en vastberaden vast houden aan hun versleten handelen. Andere technieken staan al klaar om de wereld te overspoelen. Niemand wil meer gas / fossiele brandstoffen.. Er is nog hoop hoop ik..!

  2. Dit is natuurlijk pure diefstal als je kijkt hoe de energieprijzen op de markt kelderen. Niet uit te leggen. Wie grijpt hier in?

    1. In Spanje is het altijd al zo geweest dat men de prijzen verhoogt bij een komende winter maar ook in de zomer om extra te vangen met al die aircos, de mensen worden uitgebuit en daar zou de regering moeten ingrijpen waren het niet zo dat iedereen wel ergens een vinger in het potje heeft. Dit gebeurt er dus als een systeem verrot en corrupt is.

      1. Inderdaad; de prijs van een vat ruwe olie (Brent- was 75 USD op 21 oktober en nu 60 USD of 20 % lager) ! Maar ja, Spanje is een zeer corrupt land met dank aan de bijna monopolie van Repsol (tenminste in de Balearen)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken