Butaangasflessen weer duurder in Spanje

Butaangasflessen weer duurder in Spanje
Beeld: Archieffoto

Butaangasflessen weer duurder in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De meestal oranje gekleurde butaangasflessen stijgen deze dinsdag in prijs naar het maximaal toegestane van 15,33 euro. De prijs stijgt met 0,70 euro wat 5% meer is dan de prijs van 14,61 euro de maanden voor deze dinsdag.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de butaangasflessen (bombonas de butano). Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis.

De prijs voor een butaangasfles is deze dinsdag echter met 5% gestegen naar 15,33 euro wat de maximaal toegestane stijging is in Spanje. Deze prijs zal gedurende de komende twee maanden tot de derde dinsdag van januari 2019 gehandhaafd blijven.

Deze nieuwe prijs geldt voor de butaangasflessen die het meest gebruikt worden, die van 8 kilo. Sinds maart 2015 is de prijs van de bombona de butano met 12,4% gestegen, toen was de prijs echter 17,50 euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.