Trein ontspoort in Catalonië met één dode en diverse gewonden tot gevolg

Oeps ... foto ontbreekt!

Trein ontspoort in Catalonië met één dode en diverse gewonden tot gevolg

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – In Catalonië is deze dinsdagmorgen een Rodalies trein ontspoort op het traject tussen de steden Terrassa en Manresa in de nabijheid van Barcelona. Het gaat om de Rodalies R4 trein die rond 6.15 uur van het spoor raakte. In de trein waren volgens de Spaanse pers 131 passagiers waarvan er één is overleden en zes gewond naar het ziekenhuis werden gebracht.

Het ongeval vond plaats op de R4 lijn tussen de steden Terrassa en Manresa maar de trein ontspoorde ter hoogte van de C-58 weg tussen Can Serra en het industrieterrein Poligon Can Torrella. Twee treinstellen kwamen in een kleine afdaling terecht terwijl de rest op het spoor bleef. De trein was om 5.52 uur in Manresa vertrokken op weg naar Sant Vicenç de Calders waarna het ongeval om 6.15 uur plaatsvond tussen Vacarisses en Vacarisses-Torreblanca.

Het is nog onbekend waardoor de trein van het spoor raakte maar volgens de Spaanse treinmaatschappij Renfe had er een kleine aardverschuiving plaatsgevonden, iets wat nog niet bevestigd is.

De trein had zes wagons waarvan er twee van het spoor raakte waarin in totaal 131 passagiers zaten. Er is tenminste een passagier ter plaatse overleden terwijl drie van de zes gewonden er ernstig aan toe zijn en in het ziekenhuis behandeld worden. De overige passagiers kwamen met de schrik vrij.

 

Ga naar de inhoud