skip to Main Content
Trein ontspoort in Catalonië met één dode en diverse gewonden tot gevolg
Twitter

Trein ontspoort in Catalonië met één dode en diverse gewonden tot gevolg

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – In Catalonië is deze dinsdagmorgen een Rodalies trein ontspoort op het traject tussen de steden Terrassa en Manresa in de nabijheid van Barcelona. Het gaat om de Rodalies R4 trein die rond 6.15 uur van het spoor raakte. In de trein waren volgens de Spaanse pers 131 passagiers waarvan er één is overleden en zes gewond naar het ziekenhuis werden gebracht.

Het ongeval vond plaats op de R4 lijn tussen de steden Terrassa en Manresa maar de trein ontspoorde ter hoogte van de C-58 weg tussen Can Serra en het industrieterrein Poligon Can Torrella. Twee treinstellen kwamen in een kleine afdaling terecht terwijl de rest op het spoor bleef. De trein was om 5.52 uur in Manresa vertrokken op weg naar Sant Vicenç de Calders waarna het ongeval om 6.15 uur plaatsvond tussen Vacarisses en Vacarisses-Torreblanca.

Het is nog onbekend waardoor de trein van het spoor raakte maar volgens de Spaanse treinmaatschappij Renfe had er een kleine aardverschuiving plaatsgevonden, iets wat nog niet bevestigd is.

De trein had zes wagons waarvan er twee van het spoor raakte waarin in totaal 131 passagiers zaten. Er is tenminste een passagier ter plaatse overleden terwijl drie van de zes gewonden er ernstig aan toe zijn en in het ziekenhuis behandeld worden. De overige passagiers kwamen met de schrik vrij.

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Helaas. Dit is de treinlijn van Manresa naar Barcelona, die in 1859 in gebruik genomen werd en tegenwoordig 1 minuut langer over het traject van 60 km. doet dan destijds (1 uur en 23 minuten). De jarenlang beloofde en gebudgetteerde investeringen zijn nooit uitgevoerd. Spanje investeert liever in hogesnelheidsspoorlijnen en autopistas die daarna weer failliet gaan.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken