Boswachter aangehouden voor dood van bruine beer in Catalonië

Boswachter aangehouden voor dood van bruine beer in Catalonië
Beeld: Agents Rurals / Twitter

Boswachter aangehouden voor dood van bruine beer in Catalonië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LERIDA – De Catalaanse politie heeft in de Valle de Aran een boswachter die werkzaam is in de provincie Lerida gearresteerd op verdenking van de dood van de bruine beer Cachou. Afgelopen 9 april werd in Les de 6-jarige conflictueuze ‘oso pardo’ levenloos onderaan een 40 meter lange helling gevonden en werd de zaak onderzocht.

De bruine beer Cachou stond bekend als de meest conflictueuze beer in de regio vanwege zijn herhaalde aanvallen op paarden, koeien, schapen en geiten. Op 9 mei werd onderaan een 40 meter lange helling het levenloze lichaam van deze bruine beer gevonden en werd een onderzoek gestart.

In eerste instantie ging men er vanuit dat de beer in een gevecht met een andere beer de helling was afgerold en onderaan de helling aan zijn verwondingen overleed. Maar diverse verwondingen aan het lichaam en hoofd deden vermoeden dat er meer aan de hand was. 

Daarom twijfelden de organisaties Ipcena-EdC, Seo Birdlife Catalunya, FAPAS en de Federación Ecologistas de Catalunya aan de officiële versie van een natuurlijke dood. Zij meenden dat beer Cachou vergiftigd was omdat de beer een ‘sardonische glimlach’ ofwel een lach met krampachtige gelaats verwringing vertoonde die wijst op vergiftiging.

Samen met het Wereld Natuur Fonds eisten deze organisaties een uitgebreider onderzoek en nu de politie een boswachter heeft aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de dood van de bruine beer, blijkt dat er toch meer aan de hand is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.