Informatie over het internetgebruik in Spanje

Informatie over het internetgebruik in Spanje
Beeld: Freepik

Informatie over het internetgebruik in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het Spaanse Instituut voor de Statistieken (INE) heeft deze week de informatie bekend gemaakt uit een studie naar het internetgedrag in Spanje. Daaruit is op te maken dat 95,9% van alle huishoudens toegang heeft tot een breedband internetaansluiting, 83,7% van de woningen een computer heeft, 93,9% de afgelopen drie maanden het internet heeft gebruikt, 85,8% minstens een keer per week het internet gebruikt en 55,2% van alle inwoners van Spanje de afgelopen 3 maanden iets via internet heeft gekocht.

16 miljoen huishoudens met tenminste een inwoner tussen 16 en 74 jaar in Spanje hebben toegang tot breedband internet of internet via de smartphone. 82,9% van alle huishoudens heeft ADSL of glasvezel internet in huis terwijl 13% van alle huishoudens alleen verbinding heeft via een mobiel netwerk zoals 3G, 4G of 5G. Maar 4,1% van de huishoudens heeft helemaal geen verbinding tot internet. Dat kan komen doordat er geen internetverbinding is, dat het ontbreekt aan kennis of dat er geen interesse is en dat de kosten te hoog zijn.

De inwoners tussen 16 en 74 jaar maken via internet het meest gebruik van WhatsApp (90,2%) gevolgd door het versturen en ontvangen van e-mails (79,1%) en het lezen van kranten en nieuwswebsites (76,6%). Het videobellen is flink in populariteit gestegen en 75,7% van de deelnemers aan dit onderzoek zegt dat regelmatig te doen. Wat ook opvalt is dat 51,3% van de deelnemers via internet een afspraak heeft gemaakt met een arts.

64,7% van de inwoners van Spanje maakt gebruik van social media netwerken zoals Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. Met name de studenten (96,4%) en de leeftijdsgroep 16-24 jaar (93,2%) zit veel op social media en iets meer vrouwen (66,5%) dan mannen (62,7%).

Bijna 19,5 miljoen personen (55,2% van de bevolking) tussen 16 en 74 jaar heeft de afgelopen drie maanden iets gekocht via internet. Het gemiddelde bedrag dat daarbij werd uitgegeven in drie maanden tijd is 279,20 euro en 55,90 euro gemiddeld per aankoop. Daartegenover staat dat 51,2% van de deelnemers ook fysiek iets in een winkel heeft gekocht. Bekijk HIER alle resultaten (PDF) in het Spaans.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.