Makelaar helpt dieven luxe woningen in Finestrat en Villajoyosa te beroven 

Makelaar helpt dieven luxe woningen in Finestrat en Villajoyosa te beroven 
Beeld: Canva

Makelaar helpt dieven luxe woningen in Finestrat en Villajoyosa te beroven 

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De politie heeft in de provincie Alicante een bende dieven opgerold die, met de hulp van een makelaar, diverse woningen heeft beroofd. Deze diefstallen vonden vooral plaats in Finestrat en Villajoyosa aan de Costa Blanca. In totaal heeft de Guardia Civil vijf personen aangehouden die verdacht worden van tenminste zes woninginbraken.

Het politieonderzoek begon al op 11 mei dit jaar naar aanleiding van een klacht die was ingediend door een woningeigenaar met de Oekraïense nationaliteit. De benadeelde partij meldde dat ze was bestolen in haar woning in Villajoyosa. Naarmate het onderzoek vorderde, werden nog eens vier overvallen gepleegd op woningen in Villajoyosa en een vijfde in een luxe woonwijk in Finestrat. Bij alle overvallen waren zowel de modus operandi als het geselecteerde type slachtoffers vergelijkbaar.

De criminelen kwamen de woningen binnen zonder enig veiligheidselement, ramen of deuren te forceren. Daarnaast waren alle geselecteerde slachtoffers van buitenlandse nationaliteit en met onlangs verworven woningen, de meesten gehuurd via hetzelfde makelaarskantoor in Villajoyosa. Alles wees erop dat de agenten te maken hadden met een georganiseerde criminele groep.

De eerste verdachten waren drie mannen tussen de 51 en 54 jaar oud, met de Algerijnse, Roemeense en Moldavische nationaliteit, de laatste was gelinkt aan een makelaarskantoor in Benidorm dat zijn diensten aanbood aan Europese klanten. Het was een makelaar met de Russische nationaliteit die de bende bewust toestond om de informatie van haar klanten, kopieën van sleutels van de eigendommen en zelfs een auto met het bedrijfslogo te gebruiken om hun diefstallen te plegen.

Uiteindelijk vonden er huiszoekingen plaats in Benidorm en Villajoyosa. Daarbij arresteerden de agenten drie mannen en de partner van een van hen, een 42-jarige vrouw van Britse nationaliteit. Zij was belast met de verkoop van de gestolen spullen. Tijdens de huiszoekingen werd een grote hoeveelheid verborgen juwelen in beslag genomen in het gat in het dak van het huis, 30.000 euro in contanten en verschillende valuta’s uit verschillende landen.

Ga naar de inhoud