skip to Main Content
Vreemdste en totaal aantal sterfgevallen in 2017 in Spanje
123rf

Vreemdste en totaal aantal sterfgevallen in 2017 in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Jaarlijks overlijden er in Spanje honderden duizenden mensen op natuurlijke wijze of niet natuurlijke wijze zoals door een ongeval, zelfmoord of moord. Er zijn echter ook sterfgevallen die gezien kunnen worden als niet alledaagse en dus vreemde manieren om te sterven. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een blikseminslag, bijenbeten, hitte of kou en verstikking.

In 2017 overleden er twee personen door een blikseminslag, iets waarop de kans erg klein is in Spanje. Sinds 2011 waren er geen mensen meer overleden door de bliksem in Spanje.

In datzelfde jaar overleden er ook twee vrouwen na per ongeluk te zijn gestikt in bed. Hierbij is het niet helemaal duidelijk in welke omstandigheden dat gebeurde. Een jaar eerder in 2016 overleed ook een man door verstikking in bed.

In 2017 overleden vijf personen als gevolg van een bijen- of wespensteek in Spanje. Datzelfde jaar overleed ook iemand vanwege overmatige activiteit, iets dat sinds 2012 niet meer gebeurd was.

19 mannen en 9 vrouwen stierven vorig jaar toen ze verpletterd werden en 43 personen overleden door oververhitting, 43% meer dan in 2016. Er zijn echter ook 8 personen door onderkoeling overleden in 2017, een daling van 62% ten opzichte van het jaar daarvoor.

270 personen zijn om het leven gekomen nadat ze van de trap vielen, 112 personen stierven toen een boom omviel terwijl 15 mannen overleden toen ze van een steiger vielen.

Natuurlijke dood

In totaal is het aantal doden in 2017 met 3,5% gestegen naar 408.686 personen. We hebben het hier dan over natuurlijke sterfgevallen waarbij 214.236 mannen en 210.287 vrouwen zijn overleden. Aandoeningen van de bloedsomloop was de grootste veroorzaker was met 122.466 doden gevolgd door tumoren met 113.266 doden en aandoeningen aan de luchtwegen met 51.615 doden.

Niet natuurlijke dood

In het geval van niet natuurlijke sterfgevallen steeg dat aantal naar 15.837 personen (9.923 mannen en 5.914 vrouwen), een stijging van 1,1% ten opzichte van 2016. De grootste niet natuurlijke oorzaak was zelfdoding met 3.116 doden, een stijging van 14,1%.

Het aantal overlijdensgevallen door verdrinking en verstikking steeg naar 3.116 overlijdensgevallen gevolgd door ongelukkige valpartijen met 3.057 doden. Bij verkeersongevallen overleden in 2016 in totaal 1.943 mensen waarvan er 406 voetgangers waren.

Bekijk de hele lijst met alle informatie HIER in het Spaans (PDF).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Deze reactie slaat nergens op. Ten eerste heeft het niets met de overledenen te maken en ten tweede klopt er niets van de bewering dat grond zomaar zonder toestemming verkocht kan worden. Dan zijn/waren de eigendoms papieren van de echtgenote niet korrekt of er is fraude gepleegd

 2. Nico, hoop wel dat jullie je geld teruggekregen hebben, al klopt er op de 1e plaats geen hol van
  dat de grond zomaar verkocht is.
  España es diferente, helaas ook voor dit soort dingen.

 3. Ik probeerde vandaag re vretellen dat de grond die eigendom is (of was) van mijn vrouw is verkocht zobder de toe¡estemming van mijn vrouw, Dit is normaal in Spanje. Mijn brouw was kwaad maar niet verbaasd. Waarschuw iedereen dat grond hopen in Spanje geen enkele rechtszekerheid geeft. De notarissen tekenenalles, en je bent alles kwijt voor je het weet.

  1. Deze reactie slaat nergens op. Ten eerste heeft het niets met de overledenen te maken en ten tweede klopt er niets van de bewering dat grond zomaar zonder toestemming verkocht kan worden. Dan zijn/waren de eigendoms papieren van de echtgenote niet korrekt of er is fraude gepleegd

  2. Nico,

   Ik begrijp totaal niet wat jou verhaal te maken heeft met het artikel.
   Buiten dat slaat jou antwoord nergens op, iets te gefrustreerd?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken