De 100 peseta’s winkels herleven in de Spaanse keten Sqrups

De 100 pesetas winkels herleven in de Spaanse keten Sqrups
Beeld: Sqrups.es

MADRID – Vroeger had je in Spanje de bekende 100 peseta’s winkels waar alles gemiddeld 100 peseta’s kostte. Met de komst van de euro als betaalmiddel verdwenen deze winkels uit het straatbeeld in Spanje en jaren later voor en met name tijdens de economische crisis kwam de boom van Chinese winkels, de bazaars waar alles goedkoop is. Terwijl men in Nederland en België bij de Action en Grand Bazar winkels kan dicounteren, heeft Spanje nu de Sqrups winkels waar alles gemiddeld 80 eurocent kost.

Weliswaar zijn de Sqrups winkels nog niet overal in Spanje te vinden maar er zijn er toch al 58 geopend waarvan 12 eigen winkels en de rest franchises. Bij de Sqrups zijn er altijd kortingsdagen met kortingen van 40% tot 90% en een gemiddelde verkoopprijs van slechts 0,80 euro ofwel 80 eurocent. Klik hier om te kijken waar Sqrups winkels te vinden zijn.

In de Spaanse discount winkels wordt van alles verkocht, van boeken, kleding, babyspullen tot etenswaren en drogisterij artikelen. Praktisch alle producten die Sqrups aanbiedt zijn afkomstig uit grote partijen die over zijn na campagnes van bedrijven of afgeschreven zijn ergens anders en een tweede leven krijgen bij de Spaanse winkelketen.

In feite zijn de Spaanse Sqrups winkels te vergelijken met de Duitse Tedi winkels die ook overal in Spanje als paddestoelen uit de grond komen. Tedi is echter internationaal en bevindt zich in meerdere landen binnen Europa waaronder Nederland, Italië en Oostenrijk. De Tedi winkels hebben in tegenstelling tot de Sqrups winkels geen etenswaren in het aanbod en hebben een veel modernere uitstraling.

De opzet van de winkels is simpel. De producten liggen in houten bakken en er is een eenvoudig aankleding van de winkels. Aan de buitenkant vallen de winkels op door de felle rode borden en belettering in geel en wit wat het echter wel een goedkope uitstraling geeft.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Komen deze winkels ook in de Costa Brava

Ay, daar denk ik met weemoed aan terug, LA TIENDA DE TODA A CIEN.
Ik heb er nog heel veel spullen van die ik nog steeds gebruik. Zo,n 27/28 jaar geleden.
Folders? Toen ik in Spanje woonde had je daar nog geen folders.
@Leo, misschien als uitje gaan doen?

Jammer niets van deze winkels in de buurt en de meesten zijn in Madrid, we hebben wel een Tedi in El Campello maar die vind ik niet goedkoop. Naar de Tedi ga je pas als je de aanbiedingen in de folder hebt bekeken en dan zelfs hebben ze soms niet eens wat in de folder staat. Dan liever naar de Domti.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.