De 100 peseta’s winkels herleven in de Spaanse keten Sqrups

De 100 pesetas winkels herleven in de Spaanse keten Sqrups
Beeld: Sqrups.es

De 100 peseta’s winkels herleven in de Spaanse keten Sqrups

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vroeger had je in Spanje de bekende 100 peseta’s winkels waar alles gemiddeld 100 peseta’s kostte. Met de komst van de euro als betaalmiddel verdwenen deze winkels uit het straatbeeld in Spanje en jaren later voor en met name tijdens de economische crisis kwam de boom van Chinese winkels, de bazaars waar alles goedkoop is. Terwijl men in Nederland en België bij de Action en Grand Bazar winkels kan dicounteren, heeft Spanje nu de Sqrups winkels waar alles gemiddeld 80 eurocent kost.

Weliswaar zijn de Sqrups winkels nog niet overal in Spanje te vinden maar er zijn er toch al 58 geopend waarvan 12 eigen winkels en de rest franchises. Bij de Sqrups zijn er altijd kortingsdagen met kortingen van 40% tot 90% en een gemiddelde verkoopprijs van slechts 0,80 euro ofwel 80 eurocent. Klik hier om te kijken waar Sqrups winkels te vinden zijn.

In de Spaanse discount winkels wordt van alles verkocht, van boeken, kleding, babyspullen tot etenswaren en drogisterij artikelen. Praktisch alle producten die Sqrups aanbiedt zijn afkomstig uit grote partijen die over zijn na campagnes van bedrijven of afgeschreven zijn ergens anders en een tweede leven krijgen bij de Spaanse winkelketen.

In feite zijn de Spaanse Sqrups winkels te vergelijken met de Duitse Tedi winkels die ook overal in Spanje als paddestoelen uit de grond komen. Tedi is echter internationaal en bevindt zich in meerdere landen binnen Europa waaronder Nederland, Italië en Oostenrijk. De Tedi winkels hebben in tegenstelling tot de Sqrups winkels geen etenswaren in het aanbod en hebben een veel modernere uitstraling.

De opzet van de winkels is simpel. De producten liggen in houten bakken en er is een eenvoudig aankleding van de winkels. Aan de buitenkant vallen de winkels op door de felle rode borden en belettering in geel en wit wat het echter wel een goedkope uitstraling geeft.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.