De 100 peseta’s winkels herleven in de Spaanse keten Sqrups

Oeps ... foto ontbreekt!

De 100 peseta’s winkels herleven in de Spaanse keten Sqrups

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vroeger had je in Spanje de bekende 100 peseta’s winkels waar alles gemiddeld 100 peseta’s kostte. Met de komst van de euro als betaalmiddel verdwenen deze winkels uit het straatbeeld in Spanje en jaren later voor en met name tijdens de economische crisis kwam de boom van Chinese winkels, de bazaars waar alles goedkoop is. Terwijl men in Nederland en België bij de Action en Grand Bazar winkels kan dicounteren, heeft Spanje nu de Sqrups winkels waar alles gemiddeld 80 eurocent kost.

Weliswaar zijn de Sqrups winkels nog niet overal in Spanje te vinden maar er zijn er toch al 58 geopend waarvan 12 eigen winkels en de rest franchises. Bij de Sqrups zijn er altijd kortingsdagen met kortingen van 40% tot 90% en een gemiddelde verkoopprijs van slechts 0,80 euro ofwel 80 eurocent. Klik hier om te kijken waar Sqrups winkels te vinden zijn.

In de Spaanse discount winkels wordt van alles verkocht, van boeken, kleding, babyspullen tot etenswaren en drogisterij artikelen. Praktisch alle producten die Sqrups aanbiedt zijn afkomstig uit grote partijen die over zijn na campagnes van bedrijven of afgeschreven zijn ergens anders en een tweede leven krijgen bij de Spaanse winkelketen.

In feite zijn de Spaanse Sqrups winkels te vergelijken met de Duitse Tedi winkels die ook overal in Spanje als paddestoelen uit de grond komen. Tedi is echter internationaal en bevindt zich in meerdere landen binnen Europa waaronder Nederland, Italië en Oostenrijk. De Tedi winkels hebben in tegenstelling tot de Sqrups winkels geen etenswaren in het aanbod en hebben een veel modernere uitstraling.

De opzet van de winkels is simpel. De producten liggen in houten bakken en er is een eenvoudig aankleding van de winkels. Aan de buitenkant vallen de winkels op door de felle rode borden en belettering in geel en wit wat het echter wel een goedkope uitstraling geeft.

Ga naar de inhoud