Meer toeristische appartementen dan hotelkamers in de provincie Alicante

Meer toeristische appartementen dan hotelkamers in de provincie Alicante
Beeld: Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – De Costa Blanca en de provincie Alicante zullen dit jaar afsluiten met 51.589 geregistreerde toeristische appartementen wat 12% meer is dan eind 2018. In 2019 kwamen er 6.131 appartementen bij waardoor het aanbod van slaapplaatsen gestegen is naar 206.356 met 4 slaapplaatsen gemiddeld per appartement. Dat is vier keer meer dan de 53.000 bedden in hotels in de provincie Alicante volgens de vereniging van hoteleigenaren Hosbec.

Behalve in Benidorm waar 8.499 toeristische appartementen staan geregistreerd en er meer hotelkamers zijn, hebben alle andere gemeenten minder hotelkamers dan toeristische appartementen. Met name in de stad Alicante is dat verschil enorm met 6.500 hotelkamers en bijna 15.000 slaapplaatsen in toeristische appartementen.

Het is een ware ‘boom’ van appartementen die voor de toeristen bedoeld zijn, mede omdat de manier van reizen ook anders is geworden waarbij men op jaarbasis meer reist en minder uitgeeft.

Volgens de lobby Exceltur staan er weliswaar 51.589 toeristische appartementen officieel geregistreerd maar is het aantal niet geregistreerd en dus illegale toeristische appartementen meer dan 86.000.

Valencia regio

Volgens de gegevens van Turisme Comunitat Valenciana zijn er in de hele autonome regio 80.777 geregistreerde toeristische appartementen en huizen. De grootste groep is te vinden in de provincie Alicante met 51.589 gevolgd door de provincie Valencia met 15.291 en de provincie Castellón met 13.897 toeristische accommodaties.

Provincie Alicante

In de provincie Alicante staan dus 51.589 toeristische appartementen geregistreerd maar hoe is dat verdeeld over de gemeenten. De meeste appartementen zijn te vinden in Benidorm met 8.499 gevolgd door Calpe met 4.864, Denia met 4.508, Torrevieja met 4.488, Jávea met 4.303, Alicante met 3.744, Teulada (Moraira) met 1.916, Santa Pola met 1.887, El Campello met 1.412, Guardamar met 565 en Elche met 485 toeristische appartementen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.