Search
menu
Search

Spaanse Il Divo-zanger op 53-jarige leeftijd overleden

Spaanse Il Divo-zanger op 53-jarige leeftijd overleden
Beeld: Europa Press

Spaanse Il Divo-zanger op 53-jarige leeftijd overleden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse zanger Carlos Marín, bekend van het internationale zangkwartet Il Divo, is zondag in een ziekenhuis in Manchester (Verenigd Koninkrijk) na een coma overleden. Wat de doodsoorzaak van de 53-jarige zanger is, is niet bekend gemaakt maar er wordt in de pers gespeculeerd dat dit Covid-19 kan zijn.

Carlos Marín werd afgelopen 8 december in ernstige toestand in het Manchester Royal Hospital in het Britse Manchester opgenomen. Hij raakte enkele dagen geleden in coma en is uiteindelijk zondag overleden, aldus de Britse en Spaanse media. Op de Instagram-account van Il Divo is het volgende bericht te lezen:

It is with heavy hearts that we are letting you know that our friend and partner, Carlos Marin, has passed away. He will be missed by his friends, family and fans. There wiIl never be another voice or spirit like Carlos. For 17 years the four of us have been on this incredible journey of Il Divo together, and we will miss our dear friend. We hope and pray that his beautiful soul will rest in peace. With Love — David, Sebastien and Urs 

Carlos Marín werd geboren in Duitsland, maar groeide op in Madrid. Op jonge leeftijd begon hij met zingen en op zijn achtste nam hij samen met zijn vader zijn eerste album op. Dat werd geproduceerd door de Nederlandse ‘Vader Abraham’ Pierre Kartner. Toen hij tien was nam hij zijn tweede album op, genaamd ‘Mijn lieve mama’. Hierbij leerde hij piano spelen. In deze periode woonde Carlos in Nederland, maar verhuisde op zijn twaalfde weer terug naar Spanje.

In Spanje won hij diverse awards zoals de TVE (Spaanse televisieprijs) voor de beste jongere en later als beste nieuwe zanger. Vervolgens werd hij een vermaard musicalacteur. Marín speelde in onder meer ‘Les Misérables’, ‘Beauty and the Beast’, ‘Grease’, ‘El Diluvio Que Viene’ en ‘Peter Pan’. Door zanglessen te nemen bij onder andere Montserrat Caballé kon hij ook opera gaan doen.

Il Divo werd in 2003 opgericht door Simon Cowell, een muziekproducent en tv-persoonlijkheid. Het zangkwartet zingt onder begeleiding van een symfonisch orkest popliedjes in operastijl. De Spanjaard Carlos Marín was de bariton van de groep. De Amerikaanse David Miller is samen met Zwitser Urs Bühler de tenor terwijl de Franse Sébastien Izambard de popzanger is van het viertal.

Il Divo zou deze maand nog een tour geven in het Verenigd Koninkrijk maar die werd al verplaatst naar 2022. Toen werd gemeld dat deze verplaatsing te maken had met een ziekte, zonder verdere uitleg.

Ga naar de inhoud