Spaanse koningshuis stuurt dit jaar niet één maar twee kerstwensen

Spaanse koningshuis stuurt dit jaar niet één maar twee kerstwensen
Beeld: Casa de S.M. el Rey

Spaanse koningshuis stuurt dit jaar niet één maar twee kerstwensen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het bericht ‘Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo 2022’ en datzelfde bericht ook in het Engels staat bovenaan de officiële kerstwens van de Spaanse koning Felipe VI, koningin Letizia en hun dochters Leonor en Sofia geschreven. De kerstwens wordt aangevuld met een handgeschreven ‘Con todo afecto y nuestros mejores deseos’. Maar in tegenstelling tot andere jaren is er niet een maar zijn er twee kerstwensen.

Een van de kerstwensen is van de huidige koninklijke familie Felipe, Letizia, Leonor en Sofia terwijl de andere kerstwens afkomstig is van de voormalige koning Juan Carlos en zijn echtgenote Doña Sofia. De reden van deze keuze zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat de huidige koning een afstand wil houden met zijn vader Juan Carlos die als voormalig koning onder vuur ligt vanwege vermeende fraude etc.

Op de website van het Spaanse Koningshuis zijn ook twee aparte officiële foto’s geplaatst. Een is die van de huidige koninklijke familie met de dochters Sofia (links) en Leonor (rechts) op de voorgrond en koning Felipe VI links achter zijn dochter Sofia en koningin Letizia rechtsachter haar dochter en troonopvolgster Leonor. Op de foto van Juan Carlos en Doña Sofia staan zij niet afgebeeld maar is een afbeelding te zien van de Napolitaanse kerststal in het Koninklijk Paleis van Madrid.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.