Spaanse koningshuis stuurt dit jaar niet één maar twee kerstwensen

Spaanse koningshuis stuurt dit jaar niet één maar twee kerstwensen
Beeld: Casa de S.M. el Rey

Spaanse koningshuis stuurt dit jaar niet één maar twee kerstwensen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het bericht ‘Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo 2022’ en datzelfde bericht ook in het Engels staat bovenaan de officiële kerstwens van de Spaanse koning Felipe VI, koningin Letizia en hun dochters Leonor en Sofia geschreven. De kerstwens wordt aangevuld met een handgeschreven ‘Con todo afecto y nuestros mejores deseos’. Maar in tegenstelling tot andere jaren is er niet een maar zijn er twee kerstwensen.

Een van de kerstwensen is van de huidige koninklijke familie Felipe, Letizia, Leonor en Sofia terwijl de andere kerstwens afkomstig is van de voormalige koning Juan Carlos en zijn echtgenote Doña Sofia. De reden van deze keuze zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat de huidige koning een afstand wil houden met zijn vader Juan Carlos die als voormalig koning onder vuur ligt vanwege vermeende fraude etc.

Op de website van het Spaanse Koningshuis zijn ook twee aparte officiële foto’s geplaatst. Een is die van de huidige koninklijke familie met de dochters Sofia (links) en Leonor (rechts) op de voorgrond en koning Felipe VI links achter zijn dochter Sofia en koningin Letizia rechtsachter haar dochter en troonopvolgster Leonor. Op de foto van Juan Carlos en Doña Sofia staan zij niet afgebeeld maar is een afbeelding te zien van de Napolitaanse kerststal in het Koninklijk Paleis van Madrid.

Ga naar de inhoud