Spanje in top drie wat betreft geprinte kerstkaarten

Spanje in top drie wat betreft geprinte kerstkaarten
Beeld: Freepik (aangepast)

Spanje in top drie wat betreft geprinte kerstkaarten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens de gegevens van Eurostat staat Spanje in de top drie van EU-landen waar de meeste kerstkaarten gedrukt worden. Het gaat weliswaar om cijfers uit het jaar 2019 die in 2020 zijn gepubliceerd maar daaruit valt op te maken dat twee van de drie kerstkaarten gedrukt werden in Zweden, Duitsland en Spanje. Voor 2021 verwacht men ongeveer dezelfde cijfers aangezien dit sinds 2017 redelijk stabiel is gebleven.

Een kerstkaart is een wenskaart die wordt gekenmerkt door een kerstgroet en wensen voor het komende nieuwe jaar. Over de hele wereld is het een gebruik om rond Kerstmis familie en kennissen een kerstkaart te sturen maar in sommige landen gebeurt dat meer dan in andere landen.

Volgens de 2019 gegevens van Eurostat die HIER te vinden zijn werden er dat jaar circa 60 miljoen kerstkaarten gedrukt wat 41% minder is dan de 102 miljoen kerstkaarten die 10 jaar daarvoor in 2009 gedrukt werden.

Twee derde van deze kerstkaarten werd gedrukt in slechts drie landen, te weten Zweden met 14,5 miljoen kerstkaarten wat goed is voor 24% van alle kerstkaarten in de EU gevolgd door Duitsland met 13,9 miljoen ofwel 23% van het totaal en Spanje met 11,8 miljoen kerstkaarten wat goed is voor 20% van alle EU-kerstkaarten. 

In dit overzicht is te zien dat de cijfers voor Nederland over het jaar 2019 en 2018 niet openbaar zijn gemaakt maar wel de cijfers van 2017, te weten 3.532.000 kerstkaarten. Over het aantal gedrukte kerstkaarten in België zijn nooit cijfers bekend gemaakt.

Wat betreft Nederlands is volgens de Eurostat cijfers te zien dat er in 2008 nog 14,14 miljoen kerstkaarten werden gedrukt maar dat dit aantal dus 10 jaar later in 2017 gedaald is naar 3,53 miljoen kerstkaarten. 

Voor Spanje geldt dat er in 2008 nog 22,67 miljoen kerstkaarten gedrukt werden terwijl dat in 2019 gedaald is naar 11,82 miljoen kerstkaarten.

Uiteraard is het aantal gedrukte kerstkaarten overal aan het dalen omdat steeds meer mensen kiezen voor digitale kerstkaarten die weliswaar onpersoonlijker zijn maar wel makkelijker om te versturen via SMS, WhatsApp of e-mail.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.