Bijna 84 miljoen buitenlandse toeristen in Spanje in 2019

Bijna 84 miljoen buitenlandse toeristen in Spanje in 2019
Beeld: 123rf

Bijna 84 miljoen buitenlandse toeristen in Spanje in 2019

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de minister van Industrie, Handel en Toerisme heeft Spanje 2019 afgesloten met een nieuw record aan buitenlandse toeristen. Ondanks de dreiging van Brexit en de enorme schade die ontstond door het faillissement van Thomas Cook kwamen er toch 1,2% meer internationale vakantiegangers naar Spanje wat naar een totaal van 83,7 miljoen steeg, een nieuw record.

Weliswaar moeten de officiële cijfers van Frontur en het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) nog bekend worden gemaakt (begin februari), de minister van o.a. Toerisme gaf aan dat het afgelopen jaar is afgesloten met een stijging van 1,2% in het aantal buitenlandse toeristen waardoor dat aantal steeg naar 83,7 miljoen.

De bijna 84 miljoen buitenlandse toeristen hebben volgens minister Reyes Maroto 2,9% meer uitgegeven in Spanje waardoor dat bedrag steeg naar 92,3 miljard euro, ook een nieuw record.

2018 werd afgesloten met een record van 82,6 miljoen toeristen maar dat is dus in 2019 weer overtroffen met 83,7 miljoen buitenlandse vakantiegangers.

Begin februari worden de definitieve cijfers bekend gemaakt door het Bureau voor de Statistiek (INE) en kunnen we ook de gegevens publiceren wat betreft de aantallen Britse, Duitse, Franse maar ook Nederlands en Belgische toeristen gedurende 2019.

In 2018 kwamen er 3.848.545 Nederlanders en 2.500.278 Belgen naar Spanje voor hun vakantie. Tot eind november 2019 was het aantal Nederlandse toeristen gedaald (ten opzichte van 2018) naar 3.537.483. Bij de Belgische toeristen steeg dit licht naar 2.409.296 vakantiegangers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.