Butaangasfklessen worden duurder in Spanje

Butaangasfklessen worden duurder in Spanje
Beeld: 123rf

Butaangasfklessen worden duurder in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De butaangasflessen zijn deze dinsdag tijdens de eerste prijsverandering dit jaar duurder geworden in Spanje. Gemiddeld zijn de prijzen van een fles met 4,95% gestegen naar een kostprijs van 13,37 euro. Deze prijsstijging is ingegaan op 21 januari, de derde dinsdag van de maand.

Het is de tweede keer sinds november 2019 dat de prijs voor een butaangasfles stijgt terwijl de overige prijsveranderingen in 2019 de prijzen deden dalen. Op 19 november steeg de prijs voor het eerst in 2019 met 4,86% naar 12,74 euro maar dit keer zal de eerste prijsstijging van dit jaar 4,95% bedragen en zal de nieuwe prijs 13,37 euro worden.

Er zijn in Spanje nog heel veel mensen die geen aardgasaansluiting in huis hebben en gebruikmaken van de (vaak oranje) butaangasflessen (bombona domestica butano). Je ziet ze vaak nog staan op de balkons en ze worden gebruikt voor het koken, warm water of de verwarming in huis. In Spanje zijn acht miljoen huishoudens die nog gebruik maken van de butaangasflessen.

De meest gangbare butaangasflessen van 12,5 kilo kosten vanaf dinsdag 21 januari 0,63 euro meer (+4,95%) waarna de kostprijs komt te staan op 13,37 euro per bombona de butano. 

De prijzen voor de ‘bombona de butano’ worden tweemaandelijks herzien waardoor de volgende herberekening zal plaatsvinden op de derde dinsdag van maart (17).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.