Haribo wil geen Baskische ‘gummibärchen’ met alcohol

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Haribo wil geen Baskische ‘gummibärchen’ met alcohol
Beeld: Ositos&Co

BILBOA – De Duitse fabrikant Haribo gaat stappen ondernemen om de in Baskenland gemaakte gummiberen met alcohol te verbieden. De Baskische ‘ositos con alcohol’ zijn op Haribo beertjes lijkende snoepjes met daarin alcohol verwerkt. Deze alcohol snoepjes worden gemaakt door Osito&Co, een startup die zelfs een financiële impuls kreeg van de stad Getxo.

Haribo heeft in een ernstige brief aan de oprichters van het bedrijf Osito&Co gevraagd te stoppen met de verkoop van de op Haribo gummibeertjes lijkende alcoholhoudende snoepjes. Doet het Baskische bedrijf dat niet dan zal de Duitse multinational actie ondernemen en een verbod via de rechtbank regelen.

Haribo wil dat de website ositosconalcohol.com uit de lucht wordt gehaald en aan Haribo wordt overgedragen, net zoals het geregistreerde merk in Spanje. Volgens Haribo is er een te grote gelijkenis tussen de bekende Haribo ‘gummibärchen’ en de Baskische alcoholhoudende gummibeertjes.

De eigenaren van het Baskische bedrijf, dat ooit van de gemeente Getxo een bedrag van 10.500 euro ontvingen als beginnende startup, zeggen dat Haribo alleen maar de naam wil hebben van het bedrijf en dat er geen sprake is van een gelijkenis tussen de beide beertjes. De eigenaren van Osito&Co onderzoeken wat zij kunnen doen tegen zo’n grote multinational want zoveel geld hebben ze niet.

De Spaanse gummibeertjes bevatten 19% alcohol en zitten in aluminium doosjes met daarin 50 ‘ositos con alcohol’ die voor 9 euro verkocht worden via de website. Volgens de makers staan 17 beertjes gelijk aan een alcoholhoudend drankje (cubata).

De ‘ositos con alcohol’ zijn te koop via deze website en zijn te krijgen in de smaken rum-piña (ananas), jenever-fresa (aardbei), vodka-naranja (sinaasappel), whiskey-cola (cola) en tequila-limón (citroen).

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.