Snelweg AP-7 tussen Figueres en de Franse grens gesloten vanwege sneeuw

Snelweg AP-7 richting Franse grens gesloten vanwege sneeuw
Beeld: Twitter

Snelweg AP-7 tussen Figueres en de Franse grens gesloten vanwege sneeuw

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – De Catalaanse verkeersdienst heeft de AP-7 snelweg tussen Figueres (Gerona) en de Franse grens gesloten vanwege de hevige sneeuwval, met name aan de Franse kant van de grensovergang ligt veel sneeuw. Al het verkeer wordt omgeleid via andere wegen. Daarnaast hebben verschillende ongevallen met vrachtwagens op de AP-7 gezorgd voor lange files richting het noorden (Frankrijk).

Om 7 uur dinsdagmorgen besloot de Catalaanse verkeersdienst Servei Català de Trànsit de AP-7 snelweg tussen de gemeente Figueres en de Franse grens te sluiten vanwege de sneeuwval. In eerste instantie werd iedereen aangeraden met sneeuwkettingen te rijden maar later werd besloten de hele snelweg te sluiten.

UPDATE: De AP-7 snelweg richting het noorden (Frankrijk) is weer geopend voor al het wegverkeer. Zowel aan de Spaanse kant als de Franse kant van de grensovergang heeft men de snelweg sneeuwvrij gekregen. In Spanje zijn er nog wel files op de AP-7 als gevolg van diverse aanrijdingen tussen vrachtwagens. Op sommige plaatsen is slechts een rijbaan te gebruiken. 

Ga naar de inhoud