Snelweg AP-7 tussen Figueres en de Franse grens gesloten vanwege sneeuw

Snelweg AP-7 richting Franse grens gesloten vanwege sneeuw
Beeld: Twitter

Snelweg AP-7 tussen Figueres en de Franse grens gesloten vanwege sneeuw

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – De Catalaanse verkeersdienst heeft de AP-7 snelweg tussen Figueres (Gerona) en de Franse grens gesloten vanwege de hevige sneeuwval, met name aan de Franse kant van de grensovergang ligt veel sneeuw. Al het verkeer wordt omgeleid via andere wegen. Daarnaast hebben verschillende ongevallen met vrachtwagens op de AP-7 gezorgd voor lange files richting het noorden (Frankrijk).

Om 7 uur dinsdagmorgen besloot de Catalaanse verkeersdienst Servei Català de Trànsit de AP-7 snelweg tussen de gemeente Figueres en de Franse grens te sluiten vanwege de sneeuwval. In eerste instantie werd iedereen aangeraden met sneeuwkettingen te rijden maar later werd besloten de hele snelweg te sluiten.

UPDATE: De AP-7 snelweg richting het noorden (Frankrijk) is weer geopend voor al het wegverkeer. Zowel aan de Spaanse kant als de Franse kant van de grensovergang heeft men de snelweg sneeuwvrij gekregen. In Spanje zijn er nog wel files op de AP-7 als gevolg van diverse aanrijdingen tussen vrachtwagens. Op sommige plaatsen is slechts een rijbaan te gebruiken. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.