Vliegveld Alicante-Elche weer open

Vliegveld Alicante-Elche weer open
Beeld: 123rf

Vliegveld Alicante-Elche weer open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Na een sluiting van anderhalve dag is het vliegveld Alicante-Elche dinsdagmorgen om 5 uur weer open gegaan. Het vliegveld werd vanwege het noodweer en de schade na de brand van afgelopen week op zondag voor 24 uur gesloten maar dat werden uiteindelijk bijna 40 uur.

Tijdens de sluiting van het vliegveld van de Costa Blanca werden alle vliegtuigen naar de vliegvelden van Valencia en Murcia gestuurd. Passagiers werden door middel van bussen tussen de vliegvelden op en neer gereden, al mocht men bij Alicante-Elche geen gebruik maken van de gebouwen.

Afgelopen week moest het vliegveld gesloten worden vanwege een uitslaande brand op het dak van de terminal. Het compleet blussen van deze brand duurde langer dan men had gedacht en het vliegveld was bijna twee dagen gesloten.

Uiteindelijk werd afgelopen zondag besloten om het vliegveld vanwege de veiligheid en het noodweer gedurende 24 uur tussen zondagmiddag 13 en maandagmiddag 13 uur te sluiten. Op maandagochtend werd echter bekend dat het vliegveld tot 01 uur dinsdagnacht gesloten zou zijn wat uiteindelijk 05 uur dinsdagmorgen werd.

Als gevolg van de sluiting zijn er tientallen vluchten geannuleerd maar werd het merendeel van de vluchten doorgestuurd naar het vliegveld van Murcia. Ook het vliegveld van Valencia kreeg vluchten die oorspronkelijk naar Alicante-Elche hadden moeten vliegen op bezoek.

Alicante-Elche is het vijfde drukste vliegveld van Spanje waar in 2019 een recordaantal van meer dan 15 miljoen passagiers gebruik van maakten. De sluiting van het vliegveld heeft gevolgen gehad voor 179 vluchten waardoor meer dan 22.000 reizigers gedupeerd werden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.