Vliegveld Alicante-Elche weer open

Vliegveld Alicante-Elche weer open
Beeld: 123rf

Vliegveld Alicante-Elche weer open

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Na een sluiting van anderhalve dag is het vliegveld Alicante-Elche dinsdagmorgen om 5 uur weer open gegaan. Het vliegveld werd vanwege het noodweer en de schade na de brand van afgelopen week op zondag voor 24 uur gesloten maar dat werden uiteindelijk bijna 40 uur.

Tijdens de sluiting van het vliegveld van de Costa Blanca werden alle vliegtuigen naar de vliegvelden van Valencia en Murcia gestuurd. Passagiers werden door middel van bussen tussen de vliegvelden op en neer gereden, al mocht men bij Alicante-Elche geen gebruik maken van de gebouwen.

Afgelopen week moest het vliegveld gesloten worden vanwege een uitslaande brand op het dak van de terminal. Het compleet blussen van deze brand duurde langer dan men had gedacht en het vliegveld was bijna twee dagen gesloten.

Uiteindelijk werd afgelopen zondag besloten om het vliegveld vanwege de veiligheid en het noodweer gedurende 24 uur tussen zondagmiddag 13 en maandagmiddag 13 uur te sluiten. Op maandagochtend werd echter bekend dat het vliegveld tot 01 uur dinsdagnacht gesloten zou zijn wat uiteindelijk 05 uur dinsdagmorgen werd.

Als gevolg van de sluiting zijn er tientallen vluchten geannuleerd maar werd het merendeel van de vluchten doorgestuurd naar het vliegveld van Murcia. Ook het vliegveld van Valencia kreeg vluchten die oorspronkelijk naar Alicante-Elche hadden moeten vliegen op bezoek.

Alicante-Elche is het vijfde drukste vliegveld van Spanje waar in 2019 een recordaantal van meer dan 15 miljoen passagiers gebruik van maakten. De sluiting van het vliegveld heeft gevolgen gehad voor 179 vluchten waardoor meer dan 22.000 reizigers gedupeerd werden.

Ga naar de inhoud