Inbraak in woning Britse zanger James Blunt op Ibiza

Inbraak in woning Britse zanger James Blunt op Ibiza
Beeld: Santa Gertrudis de Fruitera / 123rf

Inbraak in woning Britse zanger James Blunt op Ibiza

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Dieven hebben de leegstaande woning van de Britse zanger James Blunt en zijn familie op Ibiza leeggeroofd. De woning bevindt zich in de buurt van Santa Gertrudis de Fruitera op het Balearen eiland. Omdat de dieven items met een emotionele waarde hebben gestolen biedt de zanger een beloning aan degene die de gestolen spullen terugbrengt of een tip kan geven waar deze te vinden zijn.

De dieven hebben praktisch alle t-shirts, hemden, zonnebrillen, andere kledingstukken en accessoires meegenomen. Dat is niet het ergste vindt de zanger, maar het feit dat de dieven ook een oud horloge dat van James Blunt’s opa was en een bajonet uit de tijd dat Blunt soldaat in Kosovo was mee hebben genomen is wel een emotionele ramp.

Omdat deze laatste items een grote sentimentele waarde hebben heeft James Blunt een financiële beloning uitgeloofd voor degene die de gestolen items kan terugbrengen of informatie kan geven.

De politie vermoedt dat drie mannen de woning zijn binnengekomen. Deze woning was op het moment van de inbraak bezet maar niet door James Blunt en zijn echtgenote Sofia Wellesley maar door andere personen.

Ondanks dat er sentimentele eigendommen zijn meegenomen ziet Blunt ook nog wel wat humor in de diefstal. Want, zo zegt Blunt, de dieven hebben naast ongeveer 100 items ook een zwart-witte koeienhuid meegenomen wat zijn echtgenote afschuwelijk vond. Wellicht is Sofia bij de roof betrokken, grapte de Britse zanger.

Ga naar de inhoud