Website van The White House in de VS is weer in het Spaans te lezen

Website van The White House in de VS is weer in het Spaans te lezen
Beeld: La casa Blanca

Website van The White House in de VS is weer in het Spaans te lezen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Trump-tijdperk is voorbij in de Verenigde Staten en de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden is na zijn inauguratie op 21 januari meteen aan het werk gegaan. Een item wat belangrijk is voor veel inwoners van de VS is dat de website nu weer in het Spaans te lezen is.

Toen Donald Trump aan de macht kwam in de VS op 20 januari 2017 werd de officiële website van The White House veranderd en werd meteen de Spaanse versie uit de lucht gehaald. Dat was een vreemde actie want er leven in de VS ruim 50 miljoen inwoners in het land die Spaans lezen en spreken.

Toendertijd werd er dan ook officieel geklaagd door diverse spaanstalige organisaties en ook de Spaanse overheid klaagde over dit feit. Maar gedurende 4 jaar werden er geen aanpassingen gedaan en bleef de website van The White House alleen in het Engels zichtbaar.

Weliswaar werd er in 2017 beloofd dat de website in het Spaans te lezen zou zijn maar de Trump-overheid heeft die belofte nooit uitgevoerd. Joe Biden heeft daar meteen verandering in gebracht en sinds 20 januari is de website van het Witte Huis, The White House of La Casa Blanca ook weer in het Spaans te lezen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.