Website van The White House in de VS is weer in het Spaans te lezen

Website van The White House in de VS is weer in het Spaans te lezen
Beeld: La casa Blanca

Website van The White House in de VS is weer in het Spaans te lezen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Trump-tijdperk is voorbij in de Verenigde Staten en de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden is na zijn inauguratie op 21 januari meteen aan het werk gegaan. Een item wat belangrijk is voor veel inwoners van de VS is dat de website nu weer in het Spaans te lezen is.

Toen Donald Trump aan de macht kwam in de VS op 20 januari 2017 werd de officiële website van The White House veranderd en werd meteen de Spaanse versie uit de lucht gehaald. Dat was een vreemde actie want er leven in de VS ruim 50 miljoen inwoners in het land die Spaans lezen en spreken.

Toendertijd werd er dan ook officieel geklaagd door diverse spaanstalige organisaties en ook de Spaanse overheid klaagde over dit feit. Maar gedurende 4 jaar werden er geen aanpassingen gedaan en bleef de website van The White House alleen in het Engels zichtbaar.

Weliswaar werd er in 2017 beloofd dat de website in het Spaans te lezen zou zijn maar de Trump-overheid heeft die belofte nooit uitgevoerd. Joe Biden heeft daar meteen verandering in gebracht en sinds 20 januari is de website van het Witte Huis, The White House of La Casa Blanca ook weer in het Spaans te lezen.

Ga naar de inhoud