15 paarden sterven bij het vallen in een ravijn na aanval van honden in Lleida

15 paarden sterven bij het vallen in een ravijn na aanval van honden in Lleida
Beeld: @agentsruralscat / twitter

15 paarden sterven bij het vallen in een ravijn na aanval van honden in Lleida

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LLEIDA – In het Catalaanse Lleida zijn 15 paarden om het leven gekomen nadat ze in hun vlucht voor een groep honden in een ravijn vielen. Het gaat om 2 merries en 13 veulens die 30 meter lager in een ravijn terecht kwamen. De Agents Rurals van de Catalaanse Mossos d’Esquadra zijn vrijdagmorgen met een helikopter bezig geweest om de lichamen van de overleden paarden weg te halen.

Het trieste voorval gebeurde afgelopen dinsdag in de gemeente Pallars Sobirà in de Catalaanse provincie Lleida toen 15 paarden door een groep honden achterna werd gezeten. In hun vlucht voor de blaffende honden kwamen de merries met hun veulens in het nauw en vielen ze allemaal 30 meter in een ravijn waarbij ze overleden.

De Catalaanse politie wist via getuigen de eigenaar van de honden te achterhalen die de eigenaar van de paarden beloofd heeft hem te vergoeden voor het verlies van 15 van zijn paarden. Maar wellicht is een financiële schade niet genoeg en zal de dood van de paarden ook een emotionele waarde hebben.

De Mossos d’Esquadra bevestigen dat loslopende honden vaak de veroorzakers zijn van schade en verwondingen bij vee zoals koeien, paarden, schapen en geiten. De politie raadt dan ook altijd aan om honden aan de riem te houden en andere dieren niet te storen.

Ga naar de inhoud