15 paarden sterven bij het vallen in een ravijn na aanval van honden in Lleida

15 paarden sterven bij het vallen in een ravijn na aanval van honden in Lleida
Beeld: @agentsruralscat / twitter

15 paarden sterven bij het vallen in een ravijn na aanval van honden in Lleida

LLEIDA – In het Catalaanse Lleida zijn 15 paarden om het leven gekomen nadat ze in hun vlucht voor een groep honden in een ravijn vielen. Het gaat om 2 merries en 13 veulens die 30 meter lager in een ravijn terecht kwamen. De Agents Rurals van de Catalaanse Mossos d’Esquadra zijn vrijdagmorgen met een helikopter bezig geweest om de lichamen van de overleden paarden weg te halen.

Het trieste voorval gebeurde afgelopen dinsdag in de gemeente Pallars Sobirà in de Catalaanse provincie Lleida toen 15 paarden door een groep honden achterna werd gezeten. In hun vlucht voor de blaffende honden kwamen de merries met hun veulens in het nauw en vielen ze allemaal 30 meter in een ravijn waarbij ze overleden.

De Catalaanse politie wist via getuigen de eigenaar van de honden te achterhalen die de eigenaar van de paarden beloofd heeft hem te vergoeden voor het verlies van 15 van zijn paarden. Maar wellicht is een financiële schade niet genoeg en zal de dood van de paarden ook een emotionele waarde hebben.

De Mossos d’Esquadra bevestigen dat loslopende honden vaak de veroorzakers zijn van schade en verwondingen bij vee zoals koeien, paarden, schapen en geiten. De politie raadt dan ook altijd aan om honden aan de riem te houden en andere dieren niet te storen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.