82-jarige Duitser schiet zichzelf dood nadat hij zijn kleinzoon en schoondochter verwondde op Formentera

82-jarige Duitser schiet zichzelf dood nadat hij zijn kleinzoon en schoondochter verwondde op Formentera
Beeld: @guardiacivil / twitter

82-jarige Duitser schiet zichzelf dood nadat hij zijn kleinzoon en schoondochter verwondde op Formentera

IBIZA – Op het eiland Formentera heeft de 82-jarige Duitser Horst B. op zijn 22-jarige kleinzoon en zijn 46-jarige schoondochter geschoten. Daarna richtte hij het geweer op zichzelf. De 82-jarige Duitser is daarbij overleden terwijl de 22-jarige kleinzoon zwaargewond in het ziekenhuis is opgenomen en ook de schoondochter lichtgewond raakte. De oudere Duitse man woonde al jaren op Formentera en heeft al vaker zijn gewelddadige karakter laten zien.

Het schietincident gebeurde donderdagmorgen rond 9 uur in de gemeente Venda des Pi des Català op het Balearen eiland Formentera. De 82-jarige Duitse man richtte na een heftige discussie zijn geweer op zijn 22-jarige kleinzoon (nieto) en zijn 46-jarige schoondochter (nuera) en opende het vuur. Daarbij raakten zowel de kleinzoon als de schoondochter gewond. Daarna richtte de man zijn geweer op zichzelf en schoot hij zichzelf neer.

Terwijl de tevens Duitse kleinzoon met schotwonden in zijn arm en been naar het ziekenhuis op Ibiza werd gevlogen, werd de zwaargewonde oudere Duitse man naar het lokale ziekenhuis op Formentera gebracht. Daar overleed hij later aan zijn verwondingen. Ook de Spaanse schoondochter raakte bij dit schietincident lichtgewond en hoefde niet opgenomen te worden in het ziekenhuis.

Later is gebleken dat het niet de eerste keer is dat de nu overleden oudere Duitse man zijn gewelddadige karakter liet zien. Zo is de politie al meerdere keren bij hem op bezoek moeten gaan vanwege diverse incidenten. Bij een van deze gebeurtenissen achtervolgde de man zijn schoondochter met een bijl.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.