Spanje stuurt twee fregatten naar Zwarte Zee vanwege spanningen met Rusland

Spanje stuurt twee fregatten naar Zwarte Zee vanwege spanningen met Rusland
Beeld: @Defensagob / twitter

Spanje stuurt twee fregatten naar Zwarte Zee vanwege spanningen met Rusland

MADRID – De Spaanse minister van Defensie, Margarita Robles, heeft bevestigd dat in 3 of 4 dagen de fragt Blas de Lezo naar de Zwarte Zee bij Bulgarije wordt gestuurd vanwege de spanningen tussen Rusland en Oekraïne. Nu de Amerikaanse president Joe Biden van mening is dat Rusland Oekraïne zal binnenvallen, heeft Spanje als onderdeel van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) twee fregatten beschikbaar gesteld.

De minister van Defensie herinnert eraan dat Spanje al jaren deelneemt aan alle door de NAVO georganiseerde acties en dat in dit specifieke geval het vertrek van de schepen is vervroegd, binnen de afspraken met de organisatie. Op maandag is vanuit Las Palmas de Gran Canaria het Meteoro-klasse offshore patrouillevaartuig (Buque de Acción Marítima) naar de Zwarte Zee gestuurd. Het Blas de Lezo fregat voor geleide raketten moet ook binnenkort richting Bulgarije vertrekken.

Net zoals iedereen hoopt de minister van Defensie dat er een diplomatieke oplossing komt voor de crisis tussen Rusland en Oekraïne. Tegelijkertijd heeft ze ook gewaarschuwd dat de NAVO heel duidelijk is in haar standpunt en heeft erop gewezen dat Rusland geen enkel land kan vertellen wat het kan doen, en de NAVO zal elk land verdedigen dat binnengevallen kan worden.

Rusland heeft grootschalige manoeuvres op het hele nationale grondgebied aangekondigd met deelname van meer dan 140 schepen en bijna 10.000 soldaten. “De Russische marine zal een reeks oefeningen uitvoeren”, zei het Russische ministerie van Defensie in een verklaring.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.